Greu de închis. Condamnat la închisoare, fugit şi capturat în Italia, „stăpânul Timişoarei“ încă se bucură de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condamnatul Sorin Udrea se bucură de libertate în Italia FOTO pressalert.ro
Condamnatul Sorin Udrea se bucură de libertate în Italia FOTO pressalert.ro

Condamnat în 10 martie 2016 la şase ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la contrabandă, complicitate la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, interlopul timişorean Sorin Udrea, supranumit „stăpânul Timişoarei“ este încă liber. Udrea a fost capturat în Italia, arestat câteva luni, dar acum este din nou liber.

Interlopul timişorean Sorin Udrea, alias „stăpânul Timişoarei” a fost condamnat în 10 martie 2016 într-un dosar în care a fost acuzat de mai multe infracţiuni: complicitate la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la contrabandă. După pronunţarea sentinţei, Udrea a fost de negăsit, fiind dat în urmărire internaţională. La scrut timp, Sorin Udrea a fost capturat în Italia, în zona Brescia. Autorităţile italiene l-au reţinut pe condamnat în vederea extrădării. După câteva luni de arest, Udrea a fost eliberat de italieni. Potrivit surselor „Adevărul”, interlopul este sub monitorizarea autorităţilor italiene, dar se bucură de libertate.

„Acolo oamenii nu se grăbesc”

Un avocat timişorean care are mai mulţi clienţi italieni a spus că, spre deosebire de România, în Italia procedurile de extrădare sunt mult mai greoaie. Avocatul a mai declarat că, în general, justiţia italiană se mişcă mult mai greu decât cea românească. Avocatul a dat exemplul unui dosar de executare silită pentru care a primit termen peste doi ani de la depunerea cererii. În plus, avocatul din România al lui Sorin Udrea, Arpad Anastasescu, a declarat că procedurile de extrădare sunt în curs. Avocatul a spus că de cazul lui Udrea din Italia se ocupă avocaţi italieni, ştiind doar că procedurile de extrădare sunt în curs.  

„A fost arestat la Penitenciarul din Brescia după care autorităţile italiene l-au pus în libertate. Speţa a ajuns şi pe la Curtea Supremă, în Roma şi tot nu s-a dispus extrădarea. Sunt anumite termene. Acolo oamenii nu se grăbesc. Pentru ei durata nu e o problemă. Oricum, pe parcursul procedurilor au avut loc nişte sincope şi nu mai este încarcerat. Au fost ceva nereguli şi cu privire la modul de comunicare a documentelor de către autorităţile române, nişte condiţii precare de traducere. Dacă  autorităţile italiene consideră că sunt anumite raţiuni pentru care el să nu fie trimis, nu va fi trimis (n.r. în România, pentru executarea pedepsei)”, a declarat avocatul din România al lui Sorin Udrea.

În paralel cu apărarea făcută în Italia în proceul de extrădare, Udrea a uzat de toate procedurile prevăzute de legea din România pentru anularea sentinţei prin care a fost condamnat. Ultima cale extraordinară de atac a fost o revizuire a recursului, cerere sespinsă în primă instanţă şi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. Sorin Udrea îngroaşă, astfel, rândurile interlopilor condamnaţi, dar încă liberi: Ciprian Dăscălescu şi Florin Moisa, zis „Duşco”. Acestora li se adaugă baştanii Nicolae Mihai şi Ionelaş Cârpaci, dar şi „prinţul Banatului”, Zaher Iskandarani. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite