Funcţionarii Primăriei Timişoara, ameninţaţi de Robu cu DNA-ul, primesc de la primar o nouă notă internă: „Sunt căutate acte originale date nu ştiu cui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a emis o notă internă în care îi ameninţă pe funcţionari că îi va sesiza el însuşi pe procurori dacă sesizează fapte de trafic de influenţă sau luare de mită, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le-a transmis subaternilor o nouă scrisoare prin care atrage atenţia că eliberarea unor documente pe „mână scurtă” este interzisă.

La mijlocul lunii trecute, primarul Nicolae Robu le-a trimis funcţionarilor din subordine o notă internă în care a solicitat atenţia maximă în semnarea documentelor cu care lucrează, atenţionând că în cazul unor fapte de corupţie va sesiza el însuşi organele de anchetă. „Dacă voi afla că astfel de practici au loc în Primăria Timişoara voi sesiza imediat, eu însumi, organele abilitate să se ocupe de aşa ceva, fără niciun menajament”, se arată în nota internă transmisă de Robu şi publicată de www.optm.ro.

Potrivit unor surse din Primăria Timişoara, în 27 februarie, primarul Nicolae Robu a recidivat şi a trimis o nouă notă internă. „Stiţi,cu toţii că, din postura de primar, v-am cerut mereu să lucraţi corect, în strictă legalitate, dar şi transparent şi cooperant cu toate instituţiile statului care solicită, în diverse scopuri, diverse documente. Transparenţa, însă, ca şi cooperarea, trebuie să aibă loc conform legii şi nu discreţionar sau, cu atât mai mult, abuziv. Drept urmare, vă atrag atenţia că aveţi obligaţia să respectaţi regimul documentelor cu care intraţi în contact, fiind strict interzisă  punerea la dispoziţia unor terţe persoane, indiferent de pozitia lor şi de scopul invocat, a oricăror documente/copii după documente, în lipsa unor solicitări oficiale în acest sens, înregistrate la Registratură, aprobate de persoane din primărie investite cu dreptul de a le aproba. Prezenta notă internă va fi diseminată către toţi angajaţii Primăriei”, se arată în documentul emis de primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă la prima vedere, nota internă pare a avea legătură cu „scăparea” în presă a precedentei note interne, Robu susţine că la baza emiterii acestei note stă de fapt, eliberarea unor documente pe „mână scurtă”. „Nota are în vedere diverse solicitări de documente venite pe canale neoficiale. În loc să vină instituţii sau reprezentanţi ai unor instituţii cu mandat să ceară diverse documente, ne trezim cu tot felul de persoane care vin şi spun că pentru mai ştiu eu ce le trebuie nu ştiu ce documente. Sunt şi angajaţi ai unor instituţii şi persoane private care vin şi cer documente. Nu se pot da aşa documentele. Nu suntem în ţara nimănui. Există reguli, există legi. Cine are ceva de solicitat trebuie să o facă oficial”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai spus că s-a ajuns chiar în situaţia ca documente oficiale să fie de negăsit după ce au fost eliberate neoficial „nu ştiu cui”. „Sunt nişte situaţii în care, din cauza neglijenţei unora din interior, acum sunt căutate nişte acte originale care cică au fost date nu ştiu cui, care a venit fără niciun mandat să le ceară. Chiar dacă e vorba de angajaţi ai unor instituţii publice, şi ei trebuie să facă solicitările pe căile oficiale. Absolut orice persoană trebuie să se adreseze primăriei după procedurile în vigoare. Eu sunt omul ordinii şi al disciplinei”, a mai declarat primarul potrivit căruia pentru eficienţa în slujba cetăţeanului trebuie respectate nişte norme.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite