Funcţionara mutată într-o „cuşcă“ după ce a reclamat abuzurile şefilor. Motivul pentru care este cercetată disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Toc, funcţionară a Primăriei Timişoara, este cercetată disciplinar FOTO Arhivă
Mirela Toc, funcţionară a Primăriei Timişoara, este cercetată disciplinar FOTO Arhivă

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă războiul cu Mirela Toc, o funcţionară din primărie care şi-a reclamat şefii, inclusiv pe edil, de comiterea unor ilegalităţi. Robu cere cercetarea disciplinară a funcţionarei pe motiv că a folosit calculatorul în interes personal şi nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Aflată în conflict deschis cu primarul Nicolae Robu după ce a reclamat o serie de abuzuri, ajungând inclusiv să protesteze în faţa Primăriei Timişoara, Mirela Toc a fost mutată în primăvara anului trecut de la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, la Serviciul de Salubritate, unde a primit un birou minuscul fără calculator, fiind trimisă să facă poze cu gropile de gunoi clandestine din oraş. În urma reclamaţiilor publice făcute de funcţionară, primăria i-a pus la dispoziţie un calculator.

Acum, primarul Nicolae Robu a cerut cercetarea disciplinară a funcţionarei pe motiv că femeia foloseşte calculatorul în interes personal. În sesizarea transmisă Comisiei de Disciplină, Nicolae Robu reclamă faptul că în cursul lunii decembrie 2019, Mirela Toc a folosit calculatorul în scop personal timp de 52 de ore şi 30 de minute. „Menţionez că la baza acestei estimări stă raportul de trafic de pe internet, extras de pe serverul Primăriei Municipiului Timişoara”, se arată în sesizarea primarului Robu.

Primarul susţine că în luna decembrie 2019, Mirela Toc a avut pontate 10 zile lucrătoare, cumulând 80 de ore lucrate. „Din totalul de ore, aproximativ 52 de ore şi 30 de minute a desfăşurat activităţi pe calculatorul de serviciu, în scop personal. Adică, aproximativ 65 % din orele lucrate în luna decembrie 2019, nu a muncit în interesul Primăriei Municipiului Timişoara şi pentru timişoreni”, se mai arată în sesizarea făcută de Robu. În aceeaşi sesizare a Comisiei de Disciplină, Robu o acuză pe Mirela Toc că în cursul lunii decembrie 2019 a lucrat pe teren, făcând fotografii cu rampele clandestine de gunoi, doar două ore, în data de 4 decembrie 2019.

Apărarea funcţionarei

Mirela Toc a fost convocată luni la Comisia de Disciplină, iar funcţionara a cerut ca şedinţa să fie publică. Şedinţa a fost, însă, amânată pentru completarea dosarului cu acuzaţii. „Eu am fost plătită în luna decembrie. Şefii mei ierarhici nu au făcut sesizări împotriva mea. Nu este corect ca domnul primar să aplice sancţiunea disciplinară. (...) El nu poate să dovedească că eu m-am uitat pe Facebook 52 de ore atâta timp cât şeful meu direct Coraş Daniel mi-a dat ca sarcină de serviciu mi-a dat să întocmesc referate, m-a trimis la târgul de iarnă să verific dacă au comercianţii contract cu o firmă. Toate aceste email-uri se regăsesc în calculatorul meu şi nu se regăsesc în tabelul domnului primar”, a declarat Mirela Toc.

Funcţionara se consideră hărţuită şi reclamă că în toamna anului trecut i-a trimis primarului mai multe sesizări privind nereguli în salubrizarea stradală. „Nu am primit niciun răspuns şi nu a luat nicio măsură”, a mai declarat Mirela Toc, care îl acuză pe primarul Nicolae Robu că „menţine în funcţii de conducere persoane care încalcă legislaţia”.

Întrebat dacă angajaţii Primăriei Timişoara sunt monitorizaţi pentru a se vedea cât stau pe Facebook sau alte site-uri, primarul a spus că „acolo unde sare în ochi, avem posibilitatea să vedem totul”. „Nu ne uităm ce scrie, nu violăm confidenţialitatea unor date. Vedem numai dacă stă pe Facebook, nu ce scrie sau ce citeşte. Vedem aplicaţiile pe care le foloseşte”, a declarat Robu, care aruncă responsabilitatea sesizării Comisiei de Disciplină pe umerii „celor care interacţionează cu ea, îi sunt şefi”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite