FOTOREPORTAJ: Aurolacii din Timişoara au pus stăpânire pe complexul studenţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurolacii din Timişoara se simt ca acasă în Complexul Studenţesc
Aurolacii din Timişoara se simt ca acasă în Complexul Studenţesc

Complexul Studenţesc din Timişoara nu este populat doar de studenţi. Boschetarii le ţin companie acestora de ani buni. Nu părăsesc campusul de dimineaţă şi până seara, iar unii studenţi deja s-au obişnuit cu prezenţa lor.

Odată ajuns în campus, nu ai cum să nu îi remarci. Boschetarii sunt în lumea lor. Gălăgioşi, îi vezi  mereu stând grupaţi lângă peretele câte unui cămin sau aproape de treptele de ciment ale localurilor. Cu pungile cu aurolac în mână, strigă, se mişcă, râd zgomots şi din când în când schiţează câte un gest obscen către trecători.

Aurolacii din Timişoara au prins rădăcini în complexul studenţesc

Unii dintre ei stau strategic la intrările în fast-food-uri şi cerşesc Alţii interacţionează cu oamenii. Stau de vorbă cu vânzătorii magazinelor din zonă cu care pe parcursul anilor s-au împrietenit sau mai solicită studenţilor o ţigară şi un foc.

Cine sunt şi de unde vin

Boschetarii din complex sunt vagabonzi uitaţi de lume pe străzile din Timişoara. Preferinţa pentru campusul studenţesc este una firească, pentru că în zona locuită de studenţi este mereu agitaţie şi forfotă, chiar şi pe timp de noapte. Nu are niciunul mai mult de 25 de ani, iar cei mai tineri dintre ei de-abia au învăţat să meargă fără ajutor. S-au încadrat în peisaj şi se pare că nu au gânduri de a-şi muta reşedinţa. Din când în când, câte o razie a poliţiei comunitare eliberează complexul de aurolaci. Ziua următoare însă, lucrurile revin la normal, iar vagabonzii la locurile lor.

image

Ierarhie underground

Deşi par o adunătură de oameni îmbătaţi cu aurolac care nu mai ştiu de pe ce lume vin şi încotro se îndreaptă, vagabonzii de complex sunt foarte bine organizaţi. Liderii găştii stau mereu retraşi şi privesc parcă în gol. Cei mai mici dintre ei sunt trimişi la înaintare pentru că au cele mai mari şanse să trezească mila trecătorilor şi să primească un leu. Vorbesc politicos, se uită galeş şi-şi exprimă doleanţele. Iar studenţii cu greu izbutesc să îi refuze.

image

Intruşi sau de-ai casei?

Părerile studenţilor cu privire la aurolacii care zăbovesc zilnic pe aleile complexului studenţesc sunt împărţite. Există evident un număr mare de persoane care nu agrează să îi vadă zilnic sprijiniţi de zidurile căminelor. „Ziua fac mizerie, iar noaptea se adună toţi şi fac gălăgie. Mai sunt goniţi din când în când dar a doua zi se întorc în aceleaşi locuri", s-a plâns Ramona Slăvulete, de 22 de ani, studentă la Politehnică. Pe de altă parte însă, există şi tineri care s-au obişnuit cu peisajul creat de boschetari şi l-au luat ca atare. „A fost ciudat la început, dar acum m-am obişnuit cu ei. Nu mă mai deranjează, nu fac rău nimănui", a spus Andrei, de 23 de ani, student la Ştiinţe Economice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite