FOTO Ziua Timişoarei. Seara în care tinerii au fost extaziaţi de Lidia Buble, Alex Velea, Antonia şi Connect-R

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Timişoarei. Concerte pentru puştani în Piaţa Victoriei FOTO A.Panduru
Ziua Timişoarei. Concerte pentru puştani în Piaţa Victoriei FOTO A.Panduru

Data de 3 august este Ziua Timişoarei în urna Hotărârii Consiliului Local din 1999. Este ziua care aminteşte de 3 august 1919, când trupele române intră în Timişoara şi instaurează pentru prima dată o administraţie românească.

Primăria Timişoara sărbătoreşte ziua de 3 august prin programe artistice variate, prin ceremoniale militare menite să cinstească memoria înaintaşilor.

Manifestările dedicate Zilei Timişoarei au debutat la ora 9.30, în Piaţa Petru Maior din Timişoara, cu depunerea de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda căruia trupele armatei române au intrat în Timişoara. 

Depunerea de coroane a fost urmată la ora 10.30, în Piaţa Unirii, de o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara. Începând cu ora 12.00, în Sala de Consiliu a avea loc Şedinţa Festivă a Consiliului Local, ocazie cu care s-a decernat Titlul de Cetăţean de Onoare lui Georg Lecca.

De la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, au început concertele. Prima zi a fost rezervată puştanilor, care au umplut centrul oraşului pentru a-i vedea Lidia Buble, Alex Velea, Antonia şi Connect-R. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

Sâmbătă, 4 august, tot de la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, urmează o altă serie de concerte. Vor cânta timişorenii Phoenix şi The Weekend Bandits, cât şi Horia Brenciu & HB Orchestra, Tudor Chirilă şi Vama.

Duminică, 5 august, începând cu ora 19.30, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, care ne prilejuieşte reîntâlnirea cu Axis,  Bega Blues Band, de această dată alături de Sanat Deliorman din Turcia, dar şi prezenţa pentru prima dată la Timişoara a artiştilor de la The Petting Blues Band din Serbia.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite