FOTO VIDEO Asistenţă medicală prin wireless, inovaţie „Made in Timişoara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontier-Silicon va recruta cei mai valoroşi ingineri timişoreni Foto: Ştefan Both
Frontier-Silicon va recruta cei mai valoroşi ingineri timişoreni Foto: Ştefan Both

Britanicii de la Frontier-Silicon au ales Timişoara, după un studiu prin 20 de ţări şi trei continente, pentru a dezvolta softul unui sistem medical de înaltă tehnologie

Performanţă deosebită în domeniul IT-C din Timişoara. Britanicii de la Frontier-Silicon, furnizorul numărul unu mondial de circuite integrate şi module pentru aparate radio digitale, au ales Timişoara pentru a dechide cel mai nou centru de inovaţii.

Timişoara a fost alesă, după un studiu care a cuprins 20 de ţări, de pe trei continente, ca centru de dezvoltare a sofutului pentru Sensium Vitalis, un produs wireless cu aplicabilitate în domeniul medical.

Mai exact, este un sistem de monitorizare wireless a funcţiilor vitale ale pacienţilor. Deşi este un proiect pilot, sistemul a fost deja implementat într-un spital din  Los Angeles, cu rezultate foarte bune.

“Sensium Vitalis a fost testat cu succes în cadrul unui proiect pilot desfăşurat la începutul anului la Los Angeles, şi ne-a convins de faptul că este un produs care poate salva viaţa pacienţilor în plus, aduce avantaje economice sistemului medical, reducând timpii de spitalizare şi îngrijire în sistem intensiv”, apreciază Barry Jones, manager general

Frontier-Silicon a fost înfiinţat în 2001, în Marea Britanie, de Anthony Sethill, iar în acest moment există puncte de lucru în Anglia (Londra, Cambridege, Oxford), Hong-Kong, China (Shenzhen), Japonia (Tokyo) şi, mai nou, în România, la Timişoara.

“Timişoara a fost ales ca noua locaţie de dezvoltare de software al companiei Frontier-Silicon, după un studiu de şase luni. Acest centru a fost creat pentru a răspunde oportunităţilor de dezvoltare ale noastre în domeniul sistemelor radio şi a asistenţei medicale prin tehnologie wireless. Motivele pentru care am ales Timişoara sunt poziţionarea şi atitudinea europeană, disponibiliatea specialiştilor programatori de înaltă clasă şi puternica tradiţie universitară în domeniul tehnic”, a declarat, la Timişoara, Anthony Sethill.


Sistem medical prin wireless


Frontier-Silicon recrutează cei mai performanţ iingineri de software pentru a lucra la dezvoltarea soluţiilor tehnice de vârf pentru radioul digital şi aplicaţii wireless în domeniul medical. 
 

“Primele produsele create în Timişoara vor face parte din categoria sistemelor audio şi radio online care vor asigura tranziţia către următoarea generaţie de produse destinate asistenţei medicale”, a spus Barry Jones, managerul Frontier-Silicon România.


 

Compania a început activitatea la Timişoara în luna aprilie, având în momentul de faţă o echipă de zece ingineri programatori. În următoarea perioadă numărul inginerilor români va ajune la 50, necesari pentru dezvoltarea softului pentru noua tehnică medicală prin wireless, Sensium Vitalis.
 

“Echipa din Timişoara va deveni cea mai importantă sursă de dezvoltare software pentru compania noastră. Inginerii recrutaţi vor fi foarte performanţi”, a mai spus Barry Jones.
 

Sistemul Sesnium Vitalis, care va fi dezvoltat la Timişoara, este o tehnologie de ultimă generaţie, pentru monitorizarea wireless a funcţiilor vitale ale pacienţilor. Acesta cuprinde un plasture de unică folosinţă, care, lipit pe piept, monitorizează ritmul cardiac şi respirator şi temperatura pacienţilor cu o frecvenţă de două minute, şi transmite toate aceste date către aparatura conectată din camera de gardă (de supraveghere). 

“Mă bucur când cineva în Timişoara face să se mişte lucrurile. Când apare o nouă investiţie, care cează locuri de muncă, contribuie la bugetul loc. Aici se vor crea locuri de muncă excepţionale, pentru oameni excepţionali. Este semnul că în Timişoara avem universităţi foarte valoroase, care produc specialişti în acest domeniu”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
 

Cu venituri de 35 de milioane de dolari, în 2012, Frontier-Silicon deţine global 180 de angajaţi.


Citeşte şi:
 

Piatra de temelie a noului Centru pentru sectorul IT&C, în valoare de 4,5 milioane de euro

Salariile devin stabile în IT&C, dar a trecut vremea în care angajatorii ofereau sume mari

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite