FOTO Timişoreanul care a sărbătorit 100 de ani. Secretul unui secol de viaţă: „Bea foarte mult lapte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iosif Hegheş, un veteran de război din Timişoara, a împlinit, astăzi, frumoasa vârstă de 100 de ani. Reprezentanţii Primăriei i-au făcut o vizită surpriză acasă.

Iosif Hegheş a avut parte de momente emoţionate la sărbătoarea vârstei de 100 de ani. Este unul dintre timişorenii care au atins această venerabilă vârstă.

Hegheş a fost vizitat la locuinţa sa de pe bulevardul Take Ionescu de viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, cât şi de reprezentanţii Serviciului pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară.

Acesta a primit cadou o distincţie din partea Primăriei Timişoara.

Iosif Hegheş s-a născut la Jebel, în 1914. Cei mai mulţi ani i-a petrecut ca magazionier la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel. A fost în cel de-al Doilea Război Mondial. Şi acum poartă cu mândrie decoraţiile primite de-a lungul aniloi din partea autorităţilor.

“Am fost sergent şi apoi comandat în detaşamentul 38 Artilerie, pe frontul de răsărit. Am fost în război din 1941, până când s-a terminat. Am trecut Prutul şi am ajuns până la Cotul Donului”, a spus Iosif Hegheş.

S-a căsătorit la 17 ani, iar 18 ani s-a născut singurul copil, o fiică, astăzi în vârstă de 82 de ani, care îi şi poartă de gijă.

Înconjurat de atâţia oaspeţi, Iosif Hegheş a fost extrem de emoţionat şi de abia putea să articuleze câteva cuvinte.

Întrebată care este secretul longevităţii tatălui ei, fiica sărbătoritului, Gina Hegheş, a spus: “Bea foarte mult lapte. Zilnic mănâncă lapte cu gris, bea lapte cu cafea, bea lapte simplu. E adevărat că nu mâncăm nici foarte gras. În rest e destul de bine pentru vârsta lui. Nu mai iese afară pentru că îl dor picioarele. Dar stă toată ziua cu pisica lui”, a spus Gina Hegheş.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Ca la 100 de ani! Cea mai în vârstă avocată din România a fost sărbătorită de colegii din Baroul Timiş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite