FOTO Statuie spectaculoasă în Piaţa Libertăţii din Timişoara. "De-a telefonul" a devenit vedetă şi pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"De-a telefonul" în Piaţa Libertăţii FOTO: Radu Afrim
"De-a telefonul" în Piaţa Libertăţii FOTO: Radu Afrim

Statuia intitulată „De-a telefonul”, realizată de sculptorul Bogdan Raţă, a fost amplasată în Piaţa Libertăţii. Statuia a devenit deja vedetă şi pe Facebook.

Dacă primele statui care au apărut în zona centrul istoric al Timişoarei, în cadrul proiectului de reabilitare pe fonduri europene, au fost privite cu scepticism de timişoreni, cea mai nouă lucrare a fost primită cu simpatie. 

Este vorba de sculptura din bronz platinat intitulată „De-a telefonul”, opră realizată de artistul timişorean Bogdan Raţă. Aceasta a fost amplasată în Piaţa Libertăţii. 
 

„Proiectul <De-a telefonul> reprezintă o sculptură ce are ca temă comunicarea, jocul, copilăria ca metaforă a viitorului, contemporaneitatea”, susţine artistul. 

De-a telefonul

Sursă foto: Vlad Prundeanu/Facebook

Statuia a fost pe placul multor timişoreni, oamenii se opresc să fotografieze copilul din bronz platinat. Facebook-ul este plin şi el cu poze spectaculoase realizate cu lucrarea din Piaţa Libertăţii.

De-a telefonul


Sursa foto: Radu Afrim/Facebook

De-a telefonul


Sursă foto: Andrei Herczeg/Facebook

De-a telefonul


 

Sursa foto: Andrei Herczeg/Facebook
 

La sfârşitul săptămânii au apărut şi statuile din capătul străzii Eugeniu de Savoya, colţ cu strada Mărăşeşti. Este vorba de „Ansamblul de coloane” de Ion Nicodim. 

În finalul proiectului, în zona istorică din Timişoara vor fi şapte statui moderniste. Costul total al lucrărilor ce au fost sau vor fi amplasate în centrul oraşului se ridică la aproximativ 146.000 de euro.

Citiţi şi:

"Eva" a fost pusă la colţ. A apărut o nouă operă de artă în "Cetatea" Timişoarei

FOTO Statuia “Supermam” a încins spiritele în Timişoara. Oamenii se arată oripilaţi de lucrarea de pe strada Mercy


Arhitectul care a decis soarta statuilor care au oripilat timişorenii. „Am hotărât pentru Timişoara. Nu cred că sculptura socială este acceptată"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite