FOTO Solidaritate cu Franţa la Timişoara. Omagiu şi comemorare pentru victimele atentatelor de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moment de reculege pentru victimele de la Paris FOTO Ştefan Both
Moment de reculege pentru victimele de la Paris FOTO Ştefan Both

Institutul Francez din Timişoara şi Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara au organizat un moment de reculegere pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor din Paris.

Numeroase personalităţi locale, timişoreni cât şi francezi care locuiesc în Timişoara s-au întânit, luni seara, în faţa Institutul Francez, pentru a aprinde o lunânare în memora victimelor atentatelor de la Paris. Momentul a fost iniţiat de Institutul Francez din Timişoara şi Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara.

“Toate persoanele care sunt victime ale atentatului de la Paris sunt persoane care au ieşit să petreacă timpul în oraş, să asculte un concert. Nu ne dorim decât ca aceste acte să nu se întâmple în niciun alt oraş al Europei, oamenii să poată ieşi liberi din casă, fără griji. Una dintre propunerile Franţei, pe care le va face cât de curând, este întărirea frontierelor Europei. Nu trebuie să ne fie frică, trebuie să ne continuăm stilul de viaţă şi să călătorim liberi, în continuare, în Europa”, declarat Daniel Malbert, directorul Institutului Francez din Timişoara.

Întâlnirea de comemorare, solidaritate şi unitate s-a adresat tuturor celor care doresc să îşi exprime susţinerea pentru Franţa în aceste moment. Printre cei care au fost prezenţi pe bulevarul C.D.Loga s-a numărat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, prefectul Eugen Dogariu, Florian Zandir, vicepreşedinte CJT, Dan Bedros, fostul director al Alcatel România, Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franţei la Timişoara, viceconsulul Germaniei la Tmişoara, domnul Siegfried Geilhausen, José Miguel Viñals, consulul onorific al Spaniei la Timişoara.

Un registru de condoleanţe a fost pus la dispoziţia celor prezeţi şi va rămâne ulterior la secretariatul Institutului Francez.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite