FOTO Protest împotriva alocării de bani din bugetul local pentru construcţia de biserici. "Stop biserificarea României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune inedită la Timişoara din partea Asociaţiei Secular-Umaniste din România. Tinerii atei au "crucificat" harta României, protestând faţă de noile alocări de fonduri din bugetele locale pentru construcţia de biserici.

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a invitat în acest sfârştit de săptămână cetăţenii cu principii seculare, indiferent de religie sau crez, să îşi exprime nemulţumirea faţă de redirecţionarea banilor publici ce ar trebui să meargă către infrastructură, şcoli şi spitale, care însă merg spre construirea de noi biserici.


În cadrul campaniei "Stop biserificării României", tinerii s-au pozat alături de un mesaj legat de direcţia în care merge această ţără.


„Acţiunea vine în urma noii avalanşe de donaţii şi atenţii generoase oferite Bisericii şi Patriarhului, oferite de către politicieni nu din buzunarele lor proprii ci din bugetele publice, locale şi naţionale, adică banii dumneavoastră şi ai mei, atenţii acordate de edilii noştri din poziţiile lor de reprezentanţi publici, poziţii care se presupun a fi laice (însemnând seprarea Statului de Biserică), acţiuni ce suntem siguri nu au nimic de-a face cu alegerile ce bat la uşă”, a declarat Steve Kovacs, reprezentant local ASUR.
 

În apropiere sărbătorii de Halloween, câţiva timişoreni şi-au pus măşti cu figurile unor politicieni locali precum primarul Nicolae Robu şi preşedintele CJT, Titu Bojin, dar şi a Patriarhului Daniel, a vicepremierului Liviu Dragnea sau a premierul Victor Ponta. Ei au „crucificat” harta României în faţa Bisericii Ortodoxe din Piaţa Kuttel. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite