FOTO Primăria Timişoara se implică în proiectul “Universul Apei” de la Dudeştii Noi, care se ridică la 18 milioane de euro

0
0
Proiectul primului SPA adevărat din Banat
Proiectul primului SPA adevărat din Banat

Proiectul „ Universul Apei” va fi depus din nou spre finanţare pe viitorul exerciţiu financiar european şi va avea încă un partener, Primăria Timişoara

Proiectul privind înfiinţarea unui parc turistic şi de agrement în comuna Dudeştii Noi (la şapte kilometri de Timişoara) a fost depus spre finanţare, în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Regional Axa 5 - Dezvoltarea turismului, de către Primăria Comunei Dudeştii Noi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. Potrivit procedurilor, fondurile europene se alocau după regula „primul venit, primul servit” iar proiectul s-a situat atunci al doilea sub linie, din rezerva de proiecte. 

Recent, Primăria Dudeştii Noi a primit o adresă de la Agenţia Regională de Dezvoltare 5 Vest prin care administraţiei locale i se aduce la cunoştinţă faptul că acest proiect, aşteptat cu atât interes nu doar de timişeni ci şi de cei din judeţele Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, va primi finanţare. 

Condiţia este însă ca termenul de execuţie să nu depăşească data de 31 iulie 2015, termen de altfel maxim pentru implementarea tuturor proiectelor aferente finanţărilor europene 2007-2013.

 “Acest termen, din păcate pentru noi este unul imposibil de realizat, pentru că iniţial, termenul asumat de noi era de trei ani, ori reducerea acestuia la mai puţin de doi ani face practic imposibilă realizarea procedurilor de achiziţie publică, realizarea planului de urbanism zonal, obţinerea avizelor necesare şi execuţia propriu-zisă a proiectului. Toate aceste operaţiuni pot fi efectuate abia după semnarea contractului de finanţare, care poate fi parafat după parcurgerea unor etape de evaluare şi selecţie a proiectului, cel mai devreme la începutul anului viitor. În aceste condiţii, perioada pentru implementarea proiectului se reduce. Totodată, nu ne putem asuma riscurile ce decurg din nefinalizarea acestui proiect, pentru că ar însemna, în caz nefavorabil, să ducem comuna Dudeştii Noi în faliment.”, a declarat Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi.

Cei din Dudeştii Noi au hotărât împreună cu Consiliul Judeţean Timiş, şi cu un nou viitor partener – Primăria Municipiului Timişoara, să depună, din nou, anul viitor, acest proiect.

“De data aceasta cu mai multă forţă, şi politică şi administrativă, pentru că atragem un nou partener, şi să îl realizăm nepresaţi de timp, făcând între timp toate procedurile legale – plan de urbanism, avize, proiect tehnic, pentru ca atunci când vom primi aprobările să trecem direct la faza de execuţie”, a mai declarat primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.

Proiectul „Universul Apei” este estimat la 18 milioane de euro.

Citeşte şi:

Primarul Timişoarei vrea ca pasajul Michelangelo să fie gata cu şase luni mai repede de termen

Un nou proiect SF marca primarului-inginer Robu: maşinile vor circula pe sub Piaţa Victoriei din Timişoara

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite