FOTO Oaza verde de la Iulius Town a costat 8,7 milioane de euro. S-au plantat 1.400 de arbori maturi, cu vârste de până la 60 de ani, aduşi din Italia

0
0

Timişorenii mai au foarte puţin de aşteptat până când se vor relaxa în cel mai spectaculos parc din Timişoara, amenajarea Iulius Gardens apropiindu-se de finalizare.

Spaţiul verde din inima Iulius Town, cea mai mare investiţie în real estate din regiune, în valoare de peste 22o de milioane de euro, a companiilor Iulius şi Atterbury Europe, va fi deschis publicului odată cu inaugurarea primei etape a ansamblului.

Iulius Gardens a presupus o investiţie în valoare de 8,7 milioane de euro şi lucrări complexe de amenajare, fiind realizat de la zero peste noua parcare subterană din proiect. 

Parcul a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România, fiind gândit ca un spaţiu care aduce timişorenii împreună, pentru recreere şi socializare, incluzând posibilităţi numeroase de entertainment pentru întreaga familie, spun cei de la Iulius.

Peisagiştii au integrat în parcul din ansamblul Iulius Town peste 1.400 de arbori maturi, cu vârste de până la 60 de ani şi înălţimi de până la 13 metri, aduşi special de la pepiniere din Italia, cu peste 500 de autocamioane. 

Imagine indisponibilă


 

Tei, fagi pendulari şi piramidali, platani, arţari, stejari, castani, brazi, pini, carpeni, magnolii şi alte specii, impresionante prin dimensiuni, coloritul frunzelor sau forma coroanelor, înfrumuseţează întregul areal.

Imagine indisponibilă

Oaza de verdeaţă este completată cu peste 10.000 de arbuşti, de talie mare şi medie, iar spectacolul de culoare este oferit de cele peste 45.000 de plante decorative: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, călini, forsythia şi altele. 

Imagine indisponibilă

Parcul beneficiază de suprafeţe generoase acoperite cu gazon special, care permite traficul intens. Plantele sunt menţinute verzi cu ajutorul unui sistem de irigare automatizat, care foloseşte apă pluvială, colectată într-un bazin special. 

Imagine indisponibilă

Iulius Gardens integrează şi elemente de peisagistică inedite, aşa cum este lacul central, ce se întinde pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi, care va fi animat de o micuţă cascadă şi de vegetaţie specială. De asemenea, va fi străbătut de un pod de lemn, de unde vizitatorii se pot delecta cu priveliştea asupra parcului.

Imagine indisponibilă

Pe lângă peisajul natural, impresionant prin diversitatea şi densitatea plantelor, timişorenii se vor bucura şi de piaţete pentru evenimente, alei de promenadă, dar şi de numeroase restaurante şi cafenele amenajate tematic, cu terase şi panoramă spre spaţiul verde.
 

Imagine indisponibilă


 

Pentru copii, principala atracţie va fi caruselul veneţian supraetajat, fabricat special pentru Iulius Town de către un producător italian cu o experienţă de peste 50 de ani în industria parcurilor de distracţie.

Imagine indisponibilăCei mici vor fi însoţiţi în călătoria lor de figurine din poveşti. În timpul iernii, patinoarul va fi un magnet pentru timişoreni, indiferent de vârstă.
 

Imagine indisponibilă
Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite