FOTO Gestul făcut de primarul Timişoarei, care se plânge că legumele şi fructele nu mai au gustul din studenţia lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu a dus legume şi fructe fără miros la conferinţa de presă de la partid
Nicolae Robu a dus legume şi fructe fără miros la conferinţa de presă de la partid

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a apărut în conferinţa de presă susţinută la sediul PNL Timiş cu o tavă pe care se aflau mai multe legume şi un măr.

„E timpul să luăm atitudine cât mai multe persoane şi personalităţi vizavi de ceea am ajuns să mâncăm mai mult fără voia noastră decât cu voia noastră. Mai mult fără voia noastră pentru că am ajuns în situaţia de a nu avea alternative”, a spus Nicolae Robu în conferinţa de presă.

Primarul Timişoarei a mai declarat că vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că legumele şi fructele de pe piaţă, inclusiv cele produse în România, nu mai au niciun gust.

„S-a ajuns ca noi să renunţăm la acele soiuri care erau foarte gustoase, cu gust plăcut şi să cultivăm soiuri care produc acelaşi tip de legume şi fructe care ne-au invadat într-o anumită perioadă, doar din străinătate. Am ajuns acum să le producem noi înşine”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a declarat că îşi aduce aminte cum primea în studenţie, de la soacra sa, căpşuni pe care le ţinea în camera de cămin, iar când se întorcea de la cursuri simţea mirosul de pe holul căminului. Nicolae Robu a mai declarat că la ultimele cumpărături de legume şi fructe pe care le-a făcut, a cumpărat doar „bibelouri”. „Dacă închid ochii şi trec prin faţa nasului acest obiect şi apoi îl iau pe acesta, sau pe acesta (n.r. - mirosind legumele şi fructele cu ochii închişi), îmi este imposibil să spun ce mi-a fost în vecinătatea nasului şi vă asigur că am mirosul foarte bine dezvoltat”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Colaj Robu

Primarul Timişoarei a mai spus că autorităţile statului ar trebui să intervină astfel încât să poţi să găseşti produse de calitate, chiar şi la un preţ mai ridicat. „Te jenezi la cumpărături să tot iei din ladă câte un fruct, să apropii de nas, până poate dai peste unul, că găseşti mai multe sortimente, care miroase şi prin asta îţi dă speranţe că e mai gustos”, a declarat Robu.

Edilul nu a putut spune cum ar trebui să intervină autorităţile statului pentru a-i ajuta pe producătorii de legume şi fructe. „Eu pot să îi înţeleg pe oameni că în disperare, văzând că nu mai rezistă pe piaţa concurenţială, cică cu egalitate de şanse constituită, disperaţi, recurg şi ei la alţii şi ca să facă faţă renunţă la soiurile pe care le-au cultivat de-a lungul timpului şi trec la soiuri mai productive, mai eficiente la vânzare. Cei care cultivă produse de calitate, trebuie să existe un sprijin. Egalitatea de şanse este pentru toţi, dar mai puţin pentru căţei. Cam astfel de vremuri trăim astăzi. Propovăduim egalitatea, dar subvenţia nu e aceeaşi pentru cultivatorul român cu a cultivatorului din marea putere x. Nu e normal să fie aceeaşi subvenţie dacă produsele ajung pe o piaţă pe care nu mai există nicio facilitate?”, a declarat Nicolae Robu, care a mai spus că nu s-ar fi supărat dacă măcar o parte din produsele cumpărate erau de calitate.  

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite