FOTO Fântână arteziană în Piaţa Iosefin. Ţâşnitoarea întregeşte lucrările de modernizare de pe Văcărescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a străzii Iancu Văcărescu, din zona Iosefin, s-au încheiat cu inaugurarea unei fântâni realizată în sensul giratoriu de pe bulevardul Carol I

Strada Iancu Văcărescu a fost transformată în totalitate în urma unei finanţări din partea Uniunii Europene. Prima parte a străzii, devenită cunoscută cu numele de "strada care se spală singură" a fost inaugurată în 2012, iar în urmă cu două săptămâni s-a dat drumul la circulaţie şi pe strada pe care zeci de ani s-a aflat hala agroalimentară din Iosefin.

Pentru a marca finalizarea lucrărilor, municipalitatea a inagurat fântâna arteziană aflată în sensul giratoriu de pe bulevardul Regele Carol I. 

"Această stradă arăta groaznic cu acea hală agroalimentară. Acum sunt artere de circulaţie pe ambele sensuri. Locuri de percare, spaţii verzi, piste de biciclete, trotoare cu jardinere de flori. Totul a costat 8,2 milioane de lei: 6,5 de lei din fonduri europene. S-au amenajat 172 locuri de parcare, 1.200 metri pătraţi de spaţii verzi, au fost plantaţi 98 de arbori. Dincolo de ce se vede la suprafaţă, în subteran a fost o lucare extrem de grea. S-au schimbat reţele de utilităţi, s-au făcut noi racorduri şi s-a amenajat acestă intersecţie prin realizarea unui sens giratoriu şi crearea unei fântâni arteziene. Seara este iluminată frumos şi va da farmec zonei", a declarat primarul Nicolae Robu.

image

GALERIE FOTO cu strada Iancu Văcărescu
 

Şi partea a doua a străzii Văcărescu este dotată cu instaţie de spălare automată. De altfel, au fost rezolvate şi problemele de pe lotul 1, unde instalaţia nu funcţina decât manual, iar unghiul de stropire era nepotrivit. 

Primarul Nicolae Robu susţine că doreşte să dea drumul la criculaţie pe ambele sensuri pe bulevardul Carol I. După cum se ştie acum există posibilitatea de a se circula spre strada Văcărescu doar din direcţia Pieţei Kuttel, nu şi invers.

"Este fezabila operaţia şi cheltuielile sunt minime. Nu e o decizie finală, ci este în analiză", a mai spus Robu.

Citeşte şi:

FOTO Fosta piaţă agroalimentară din Iosefin, transformată într-o stradă de nivel european

Încep lucrările pe strada pe care s-a aflat piaţa din Iosefin: va avea fântână o şi instalaţie de spălare automată

Prima stradă din România care se spală singură există în Timişoara

A fost inaugurată prima stradă din România care se spală singură GALERIE FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite