FOTO Cum vă place mai mult Piaţa Libertăţii: Verde sau cheală? Scepticii cred că la vară vom avea saună, iar la iarnă patinoar natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii sunt împărţiţi când vine vorba de aspectul Pieţei Libertăţii. Unii tânjesc după zona verde de altădată, alţii sunt mulţumiţi cu cercurile din în jurul monumentului.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Libertăţii din Timişoara se află pe final. Se ştie că Primăria Timişoara a avut de ales între două proiecte: una verde şi una uscată. Au ales varianta a doua, primarul Nicolae Robu explicând că în multe pieţe asemănătoare din Europa nu există copaci.

 „Trebuie să înţelegem că problema copacilor nu este atât de simplă cum o tratează unii. În majoritatea covârşitoare a pieţelor nu există niciun copac pentru că piaţa are o anumită definiţie şi există un concept arhitectural asupra noţiunii de piaţă. Este foarte simplu să plantezi copaci ca să îi vezi cum se usucă după aceea. Dincolo de faptul că în piaţă se încearcă punerea în valoare a realizărilor umane, mai este un aspect: pe un teren, care are o anumită densitate a materialelor făcute special ca să suporte pavajul, copacii nu sunt bine hrăniţi. În plus când le cresc rădăcinile se produc denivelări pe o arie largă în jurul lor. Mie cu adevărat îmi plac copacii, nu fac temă politică din asta”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pesiagiştii au protestat, adversarii politici al primarului la fel. Însă şi timişorenii sunt împărţiţi când vine vorba de aspectul Pieţei Libertăţii. Unii tânjesc după zona verde de altădată, alţii sunt mulţumiţi cu cercurile din în jurul monumentului.

image

FOTO pentru imagini cu Piaţa Libertăţii în 2015 FOTO Ştefan Both

image


FOTO Piaţa Libertăţii de altădată Sursa: Facebook/Comunitatea Piaţa Libertăţii Timişoara
 

Unii cred că atmosfera va fi insuportabilă la vară, pe caniculă, iar la iarnă, având în vedere pavajul ales, piaţa se va transforma într-un uriaş patinoar natural. Ceilalţi sunt mulţumiţi că vor fi scoase în evdienţe clădirile monumentale din zonă.
 

Pentru a protesta faţă de acest proiect, a fost creată pe Facebook comunitatea "Piaţa Libertăţii Timişoara", unde se postează fotografii de epocă şi din perioada verde a pieţei.

image

Prezent
 

image

Trecut

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite