FOTO Brad de 12 metri “plantat” în Piaţa Victoriei din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a montat un brad de Crăciun, de dimensiuni considerabile, pe platoul din faţa Operei. Duminică, 1 decembrie, se vor aprinde şi iluminarea de sărbătoare

Bradul de 12 metri, adus de la Ocolul Silvic “Ana Lugojana”, unde Primăria Timişoara are o proprietate de 700 de hectre de pădure, se doreşte a fi surpriza municipalităţii pentru sărbătorile de iarnă.

“Încercăm ca în fiecare an să aducem un plus de strălucire târgului de Crăciun.  Astăzi inaugurăm o frumoasă tradiţie, aceea de a amplasa un brad natural împodobit pe platoul din faţa Operei Române, asemeni tuturor marilor oraşe europene. Sperăm ca rezultatul acestui efort să fie apreciat de timişoreni. Târgul de Crăciun îşi aşteaptă vizitatorii începând cu 1 Decembrie ora 17.00 într-o atmosferă de basm, cu multe momente captivante pentru toate vârstele şi multe surprize”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Oamenii primăriei s-au chinuit aproape trei ore să monteze pomul într-un suport special. Cei de la firma Rogera, supravegheaţi de viceprimarul Dan Diaconu, au îndepărtat pavajul şi au săpat o groapă pentru a putea fixa suportul de 2,5 tone.

O soluţie cel puţin ciudată, în condiţiile în care Piaţa Victoriei nu este inclus în planul de reabilitare a zonei Cetate, atfel că rămâne de văzut dacă va mai arăta platoul din centru ca înainte. 

În Ungaria, la Debrecen, un pom de Crăciun mult mai mare mare şi mai stufos ca cel de la Timişoara, a avut nevoie de jumătate de ceas pentru a fi pus în suport. Pentru fixarea suportului nu a fost nevoie nici de spargerea pavajului.

Mai jos puteţi vedea cum s-a lucrat la Debecen:
 


Bradul va fi impodobit de compania Elba şi Iulius Mall cu 4.000 de leduri, 400 de metri de şiruri luminoase, 11 stele luminoase, şi în jur de o sută de globuri cu dimensiuni între 30 şi 50 de centimetri. Aşa cum îi stă bine unui brad de Crăciun, în vârf va avea o stea. Ciudată este însă metoda de a “planta” pomul în centrul Timişoarei.



La ediţia din acest an, vor fi 95 de căsuţe amplasate în Piaţa Victoriei, str. Mărăşeşti şi parcarea Modex. Pentru a se păstra caracterul unitar al iluminatului artistic al căsuţelor, municipalitatea a condiţionat comercianţii, ca fiecare căsuţă să fie  împodobită cu cetină de brad cu leduri şi cu proiector pentru iluminatul interior.

image

Citiţi şi:

Mijloacele de transport din Timişoara vor circula cu restricţii în timpul defilărilor de Ziua României
 

Târgul de Crăciun, aprinderea iluminatului de sărbători, paradă militară şi concert Alice Francis, de 1 decembrie, la Timişoara

VIDEO Alice Francis, "Regina electroswingului", concertează de Ziua României, la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite