FOTO Bonă pentru pisici şi câini. Soluţia pentru cei care doresc să plece liniştiţi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Chindea şi Diana Gizman FOTO Facebook personal
Florin Chindea şi Diana Gizman FOTO Facebook personal

Un timişorean a pus pe picioare o afecere inedită. Merge zilnic să dea de mâncare şi apă animalelor de companie, schimbă litiera şi aeriseşte în casă.

GALERIE FOTO

Este perioada vacanţelor şi foarte mulţi dintre cei care pleacă în concediu au o mare problemă. Trebuie să găsească o soluţie legată de pisica sau câinele din casă.

Sunt destule pensiuni pentru animale de companie, însă animalele se simt cel mai bine acasă. 

Maseurul timişorean Florin Chindea a găsit soluţia şi a pus pe picioare o afecere inedită. 

Merge zilnic la domiciul clienţilor, dă mâncare şi apă animalelor de companie, schimbă litiera şi aeriseşte în casă. 

„Totul a plecat de la iubirea mea pentru animale. Am început în iarna anului 2016, iar atunci era o treabă de pionierat. Râdeau toţi de mine când le spuneam că fac <baby sitting> pentru pisici.

La început oamenii nu erau foarte încrezători, deşi eu eram deja cunoscut clienţilor pentru partea cu masajul”, a spus Florin Chindea. 

Florin Chindea


 

De la „Super pisici” la „Super câini”
 

Afacerea a început cu pisici, dar de ceva timp, Chindea a acceptat să aibă grijă şi de câini. Deşi pare mai dificil în cazul câinlor, care îşi apară teritoriul de străini, masorul povesteşte că nu a avut probleme. Asta şi pentru că la aceste servicii apelează doar cei care ştiu că au câini prietenoşi. 
 

„Aveam deja afacerea cu pagina de Facebook <Super pisici>, dar pentru că îmi plac şi câinii, am zis că aş putea trece la următorul nivel. Aşa că a apărut şi <Super câini>. Până la urmă presupune tot ataşament şi iubire”, a adăugat Chindea. 
 

Florin Chindea



Chimie între animal şi bonă
 

Totul începe cu o vizită la domiciliul clientului, pentru a face cunoştiinţă cu pisica sau căţelul din casă. Dacă există chimie între bonă şi animal, se poate bate palma. 
 

“La început animalele sunt mai temătoare. E în natura lor. Dar pisicile şi câinii stimt energia bună. La pisici ne descurcăm chiar foarte bine. Nici la câini nu am avut probleme, dar am şi avut mai puţini. În cazul lor e şi o procedură mai amplă. Mai întâi mergem să facem cunoştiinţă cu stăpânul şi cu câinele. Sunt trei variabile după care continuăm sau nu. Unu; să nu-i placă câinelui de noi – în acest caz nu prea avem ce face, doi; să nu-i placă stăpânului de noi – din nou nu avem ce face, iar în al treilea; poate nici nouă să nu ne placă despre ce e vorba... Dacă am trecut de acest prim contact, vom merge mai departe şi vom face o simulare de plimbare cu câinele”, a explicat Florin Chindea.  

Florin Chindea


Loc de muncă de vis
 

Pentru că afacerea s-a extins, iar clienţii au prins încredere în serviciile "Super pisici" şi "Super câini", Florin Chindea a căutat un ajutor. Aşa a ajuns în echipă Diana Ghisman.

“Am intrat în proiect în august 2018. Pentru mine e un job de vis. Am iubit animăluţele încă de mică. Aşa am fost educată, am avut animale în casă. Mi s-a părut o oportunitate bună să face ceva cu tot dragul. E o muncă lejeră, consumă mai mult timp deplasarea”, a declarat Diana Ghizman. 

image


 

Tânăra povesteşte că 95 la sută dintre animalele cu care a lucrat au fost foarte prietenoase de la bun început.    
 

“Fiecare stăpân ne povesteşte, în prealabil, obiceiurile animalului, ce mănâncă, cum mănâncă. În timpul vizitelor, noi le dăm mâncare, schimbăm apa, schimbăm nisipul, aerisim, dacă avem căţeluşi îi scoatem la plimbare. De cele mai multe ori, când ajungem la domiciliu ţinem legătura şi cu stăpânii, le trimitem poze, video, să stea liniştiţi acolo unde se află. Am întâlnit şi cazuri în care pisicile erau speriate, dar după o zi-două ne-am apropiat şi de ele. Se crede că avem de-a face doar cu căţei mici. Nu e chiar aşa. Săptămâna trecută am vizitat un câine din rasa Amstaff, cu care ne-am împrietenit foarte repede. Am avut chiar un Terra Nova de peste 60 de kilograme”, a mai spus Diana Ghisman.  

image


60 de lei pe vizită
 

Când merge la clienţi, Florin Chindea are asupra sa şi casa de marcat, pentru bonul fiscal. “Am o firmă cu două domenii de activitate. Întreţinere corporală pentru oameni şi îngrijire animale de companie. Facem totul cât se poate de legal”, a adăugat Florin Chindea.  

Florin Chindea


 

Cei care apelează la serviciile bonei pentru pisici şi căţei au de plătit 60 de lei pe vizită. 

Florin Chindea
Super pisici
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite