FOTO Am trăit s-o vedem şi pe-asta! 100 de lei kilogramul de caşcaval la Târgul de Crăciun din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de Crăciun de la Timişoara, care a fost inaugurat cu mare fast pe 1 decembrie, este una dintre marile dezamăgiri ale locuitorilor oraşului. Aceştia au rămas şocaţi când au văzut ce preţuri au afişat comercianţii.

Primăria Timişoara se laudă că ediţia a şaptea a Târgului de Crăciun este cea mai bogată de până acum, cu aproape o sută de căsuţe de lemn în care firmele oferă bunătăţi pentru perioada de sărbători.

Centrul Timişoarei arată mai de grabă ca o uriaşă piaţă agroalimentară în aer liber. Peste tot atârnă cârnaţii afumaţi, de toate mărimile şi grosimile, şuncile, ciolanul, slănina, pastrama, cartaboşul, lebărul, jambonul, toba, sângerete, cotlet sau salam. Toate mută nasurile din loc trecătorilor.

Potenţialilor cumpărători le trece însă pofta de mâncare când văd preţurile afişate. Nimic nu e mai ieftin de 30 de lei kilogramul. Chiar şi jumările, bucăţi de grăsime ţinute la borcan, costă nu mai puţin de 50 de lei/kg. Oamenii care se uită cu jind la preţuri spun că mai toate sunt cu 50 la sută mai mari decât în comerţul obişnuit.

Dar, vedeta târgului este un stand unde caşcavalul atinge preţul exorbitant de 100 de lei pe kilogram! Cine va cumpăra oare?

Tot ce se întâmplă în centrul Timişoarei arată că patronii firmelor s-au gândit să îşi umple buzunarele în perioada sărbătorilor.  

Diversitatea ofertei din Piaţa Victoriei nu este nici pe de parte atât de bogată precum sperau timişorenii obişnuiţi să viziteaze târgurile similare la Szeged, Budapesta sau Viena. La Timişoara, cu precădere se pune accentul pe mâncare, vin fiert, căciuli, mănuşi şi fulare, jucării şi colaci secuieşti.

Citiţi şi:

FOTO Ziua României de la Timişoara s-a încheiat cu super-concertul Alice Francis, care a revenit în oraşul în care s-a născut
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite