FOTO Alpinistul Horia Colibăşanu a amânat asaltul vârfului Lhotse: “Deocamdată vremea nu arată prea bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Colibăşanu aşteaptă condiţii meteo bune pe Himalaya Foto: www.koyos.ro
Horia Colibăşanu aşteaptă condiţii meteo bune pe Himalaya Foto: www.koyos.ro

Timişoreanul se află aproape de cucerirea vârfului Lhotse (8.516 metri), din Himalaya, care ar însemna o premieră naţională şi pentru el al şaselea “optmiar” din carieră

O primă dată estimată pentru cucerirea vârfului Lothse a fost 10 mai, însă din cauza timpului nefavorabil s-a amânat asaltul pentru 15 mai. Horia Colibăşanu nu va face urcarea nici miercuri, tot din cauza condiţiilor meteo. 

“Am revenit în tabăra de bază după zilele de odihnă. Se pare că vom mai continua cu odihna încă vreo patru zile şi în tabăra de bază, pentru că deocamdată vremea nu arată prea bine pâna prin 21 Mai. Ne-am cam săturat de aşteptarea asta, dar să speraăm că în final să merite. Cam atat de aici, ne auzim in cateva zile”, a transmis Horia Colibăşanu de pe Himalaya.

Horia Colibăşanu este primul şi singurul român care a urcat pe K2 (8.611), în 28 iulie 2004, iar acum continuă ascensiunea pentru o nouă premieră naţională.

Timişoreanul se află aproape de cucerirea vârfului Lhotse (8.516 metri), din Himalaya, care ar însemna pentru el al şaselea “optmiar” din carieră. 

Aventura lui Horia Colibăşanu, care a început pe data de 8 aprilie, poate fi urmărit în timp real pe www.koyos.ro. Pozele postate pe siteul Adevărul au fost trimise de pe Himalaya de către Colibăşanu după sărbătorile de Peşte. 

Citiţi şi:

Revoltă pe Himalaya: Timişoreanul Horia Colibăşanu şi-a salvat colegii alpinişti de linşajul nepalezilor
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite