Premiu UNITER pentru Silvia Török, tânăra actriţă de la Teatrul German din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Silvia Török este surpriza plăcută de la Gala UNITER de la Iaşi
Actriţa Silvia Török este surpriza plăcută de la Gala UNITER de la Iaşi

Actriţa Silvia Török a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru debut în rolul Iris, o fetiţă de 11 ani, din spectacolul “Fetiţa din bolul peştelui auriu”, de Morris Panych, în regia lui Radu Afrim, o producţie a Teatrului German de Stat Timişoara

Decizia luată de un juriu a fost făcută publică luni seara în cadrul Galei UNITER, care a avut loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.

Din juriu au fpcut parte criticii de teatru Florica Ichim şi Ludmila Patlanjoglu, regizoarea Sanda Manu, scenografa Viorica Petrovici şi actorul Adi Carauleanu, director artistic al Teatrului „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.

Spectacolul „Fetiţa din bolul peştelui auriu” a avut premiera în 3 aprilie 2012 la Teatrul German de Stat Timişoara şi redă zilele dintre moartea peştelui auriu a lui Iris şi momentul când mama ei îşi părăseşte familia.

În repertoriul curent al Teatrul German Silvia Török mai poate fi văzută şi în alte roluri precum: o potenţială victimă în spectacolul „CUPLUtoniu”, o fetiţă din sat în “Ţinuturile joase”, după romanul Hertei Muller, o persoană care “nu are nimic personal de spus” în  “Derdiedans” şi Mireasa în “Nunta micilor burghezi” de Bertolt Brecht.

Silvia Török s-a născut în 1987 în Satu Mare şi a studiat Actoria la Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj, Facultatea de Teatru şi Televiziune. 

În timpul studiului a colaborat printre altele cu regizori precum Radu Afrim şi M.C. Ranin. Din toamna 2011 face parte din echipa de actori ai TGST.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite