FOTO Alcatel-Lucent a deschis la Timişoara cel mai mare centru global de operare reţele din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alcatel-Lucent a investit peste 2 milioane de euro în noul centru global de operare reţele din Timişoara. Acesta a fost inaugurat pe fosta platformă a fabricii Electromotor.

Alcatel-Lucent a deschis cel mai mare centru global de operare reţele, în noul campus din Timişoara. Centrul se află pe fosta platformă industrială a fabricii Electromotor. Are 5.200 de metri pătraţi şi a costat peste 2 milioane de euro. Aici lucrează 550 de profesionişti, care oferă servicii 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, în şapte limbi. De la Timişoara se deservesc peste 20 de companii din întreaga lume. 

În ultimele trei luni, 65 de persoane s-au alăturat echipei, Alcatel-Lucent urmând să angajeze în scurt timp încă 75 de ingineri şi specialişti în domeniul IT. 

“Serviciile de operare de reţele parcurg o perioadă de schimbări majore. Dintotdeauna, acestea au presupus gestionarea reţelelor de platforme discrete, dar viitorul este al virtualizării reţelelor şi al gestionării acestui spaţiu virtual prin intermediul unor soluţii speciale. Noul nostru centru din Timişoara are întreaga infrastructură pentru a furniza soluţii personalizate pentru clienţii noştri”, a declarat Friedrich Trawoeger, preşedintele centrului de operare globală Alcate-Lucent. 

image

În vederea pregătirii tehnice a viitorilor profesionişti pentru acest centru Alcatel-Lucent a introdus, în urmă cu cinci ani, un curs specializat în curricula Universităţii Politehnica. Reprezentanţii companiei susţin că parteneriatul cu facultăţile cu profil tehnic din Timişoara vor continua, iar cursurile vor fi actualizate pentru a face faţă transformărilor care au loc în domeniul administrări reţelelor.
 

image

“Mai mult ca niciodată, operatorii trebuie să facă faţă provocărilor precum noii competitori din piaţă, ameninţarea veniturilor în scădere, diferenţierea prin experienţa oferită clienţilor şi prin calitatea serviciilor, evoluţia reţelelor pentru a face faţă cerinţelor de trafic de date în creştere”, a afirmat Raoul Ros, managerul general Alcatel-Lucent România.

image

Alcatel-Lucent oferă asistenţă clienţilor prin soluţiile de operare de reţele special concepute pentru industria de telecomunicaţii-IT.   

În prezent, compania deserveşte la nivel global peste 100 de milioane de abonaţi, peste 100 de reţele wireless şi fixe şi gestionează peste 300.000 de elemente de reţea. 

Alcate-Lucent este lider mondial în comunicaţii de bandă largă fixe şi mobile, în tehnologii, aplicaţii şi servicii IP şi oferă soluţii la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicaţii utilizatorilor individuali, acasă, la birou sau în timpul deplasărilor acestora.


Compania franceză este prezentă din 1991. Are două sedii locale: sediul central de la Timişoara şi o filială în Bucureşti. În cele două sedii lucrează peste 1500 de angajaţi, formând cel mai avansată echipă din domeniul cercetării-dezvoltare IT din România.
 

Centrul de excelenţă de la Timişoara este recunoscut pe plan internaţional.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite