FOTO A început Carnival Street-Food Festival. Peste 50 de camionete şi rulote cu mâncare, concerte de top la Muzeul Satului din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de camionete sau rulote cu preparate îi aşteaptă pe timişoreni FOTO Ş.Both
Peste 50 de camionete sau rulote cu preparate îi aşteaptă pe timişoreni FOTO Ş.Both

Festivalul The Carnival şi-a deschis porţile la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Vom avea parte de un festival gastronomic în care muzica îşi va primi podiumul adecvat deoarece pe scenă vor urca artişti şi formaţii de top.

GALERIE FOTO

The Carnival este numele celui mai nou festival din Timişoara. De astăzi, timp de trei zile, la Muzeul Satului Bănăţean, timişorenii vor avea parte de o experienţă unică, în care gastronomia se va îmbina perfect cu muzica. 

Sunt peste 50 de camionete sau rulote cu preparate pentru toate gusturile, unde vor fi serviţi de la burgeri suculenţi, cârnaţi la grătar, sandwich-uri, tacos şi burritos, paella, până la grills şi barbeques. 

“Am început acest concept la Bucureşti, unde am avut până acum trei ediţii. Anul trecut a fost cel mai mare eveniment de street-food din Europa. Iată că acum are o ediţie şi în Timişoara, un oraş care apreciază street-food-ul”, a declarat organizatorul evenimentului, Florin Itu.

Carnival Street Food Festival la Timişoara FOTO Ş.Both

“Cred că este unul din cele mai frumoase locuri de evenimente din România”

Muzeul Satului Bănăţean este foarte colorat şi vesel în aceste zile. Pe lângă numeroasele food-track-uri, sunt steaguri, screna are un decor spectaculos. 

“Sunt peste 50 de comercianţi. Sunt veniţi din toată ţara. Avem o selecţie foarte mare, avem zonă dedicată bucătăriei mexicane, bucătărie asiatică, burgeri şi barbeques, bucătărie internaţională, deserturi. Avem zone de băuturi, lounge, cocktailuri, avem tot felul de lucruri interesante. E un loc foarte frumos. Cred că este unul din cele mai frumoase locuri de evenimente din România. Ne-am străduit să-l amenajăm cât mai frumos”, a mai spus Florin Itu. 

Carnival Street Food Festival la Timişoara FOTO Ş.Both


 

Trei scene în festival

Vom avea parte de un festival gastronomic în care muzica îşi va primi podiumul adecvat deoarece pe scenă vor urca artişti şi formaţii precum Morcheeba, Nouvelle Vague, Asian Dub Foundation, Chicane care nu mai au nevoie de nicio prezentare.
 

“Avem trei scene în festival şi un line-up de artişti de top internaţional, dar şi nume româneşti din prima ligă. Avem o scenă dedicată unui concept numit retro-discoteca, cu artişti din anii 80-90. A treia scenă este dedicată DJ-ilor”, a mai spus Florin Itu. 

Carnival Street Food Festival la Timişoara FOTO Ş.Both

În premieră pentru Timişoara, la acest festival se vor folosi carduri reîncărcabile, un sistem care se foloseşte la toate marile festivaluri din lume. 
 

“Sunt carduri pe care se încarcă sumele de bani, la fiecare comerciat se plăteşte cu acest card. La sfârşit, în cazul în care mai rămân bani pe card, se pot descărca. Avem suficient de multe casierii şi automate”, a explicat Itu. 

Carnival Street Food Festival la Timişoara FOTO Ş.Both


 

Artiştii principali din prima zi sunt Subcarpaţi şi Asian Dub Foundation, sâmbătă sunt Chicane, Vama şi Golan, iar pe scena mică retro-discoteca cu Milli Vanili, Kaoma, Sonique şi Corina Chiriac, iar duminică vor cânta Morcheeba şi Nouvelle Vague. 

Carnival Street Food Festival la Timişoara FOTO Ş.Both

Un abonament pentru toate cele trei zile costă 99 de lei, iar biletul pentru o zi variază între 44 şi 54 de lei. Puteţi vedea aici întregul program al festivalului.

Streetfood Timişoara FOTO Both
image
image
Streetfood Timişoara FOTO Both
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite