FOTO 70 de văcuţe de rasă din Irlanda vor ajunge cu avionul la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 9 noiembrie 2014, 70 de văcuţe de rasă din Irlanda vor ateriza din nou pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara. Destinaţia finală: trei comunităţi defavorizate din judeţul Mureş.

Văcuţele care vor ajunge în România sunt din rasa Holstein Friza şi au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizaţia Bothar Irlanda. 
 

 „Este a treia oară când la Aeroportul Internaţional Timişoara aterizează un astfel de transport şi, de fiecare dată, toate operaţiunile aeroportuare au decurs bine. Ca şi până acum, Aeroportul Internaţional Timişoara vine în sprijinul fundaţiei Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Iulian Daniel Idolu.


“Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen, mai exact urmărim îndeaproape promovarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi. Chiar dacă bărbaţii sunt consideraţi “capul familiei”, în majoritatea gospodăriilor femeile sunt cele care se ocupă de animale. Plecând de la această stare de fapt, ne-am gândit să arătăm recunoaşterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie dăruindu-le lor aceste văcuţe.” a declarat Ovidiu Spînu, directorul Heifer România.

image


Donaţia va avea loc în cadrul unui proiect care îşi propune ca în patru ani de zile să îmbunătăţească condiţiile de trai a 3.000 de familii din judeţul Mureş, din mediul rural, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei.  

Heifer România şi partenerii săi doresc ca în cei patru ani familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzisetenţă să devină mici fermieri, capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.  
 

image


Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Familiile incluse în proiect vor primi şi asistenţă la creşterea şi îngrijirea animalelor, precum şi la valorificarea produselor obţinute, fiind încurajată asocierea între producători.


Heifer International este o organizaţie umanitară care oferă de 70 de ani asistenţă comunităţilor sărace din peste 40 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii. 

Citiţi şi:

Un transport cargo din Irlanda, cu 66 de văcuţe, a aterizat pe Aeroportul “Traian Vuia” din Timişoara 


Proiect de viitor pentru aeroportul din Timişoara: transport de mărfuri. Vezi cât de grele au fost văcuţele "zburătoare" din Irlanda!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite