Fotbal european pe pliant electoral. Un candidat PMP a distribuit programul meciurilor de fotbal de la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul PMP la Primăria Timişoara a distribuit un pliant electoral cu programul meciurilor de la Euro
Candidatul PMP la Primăria Timişoara a distribuit un pliant electoral cu programul meciurilor de la Euro

Mai plicticoasă decât de obicei din cauza legii care le interzice candidaţilor să le ofere alegătorilor cadouri, campania electorală din acest an nu a fost lipsită de momente specifice. În încercarea de a-l da jos pe primar de la primărie, PSD-iştii din Timiş au început cu dezlipirea numelui primarului de pe fântânile publice din oraş. Candidatul PMP a distribuit programul meciurilor de la Euro 2016.

Tinerii social-democraţi din Timişoara au organizat o acţiune de campanie pentru a rezolva ceea ce ei numesc o reparaţie morală. Este vorba de înlocuirea plăcuţelor de pe fântânile publice din oraş, acolo unde apare numele actualului primar, liberalul Nicolae Robu, cu toate că fântânile au fost construite în mandatul ţărănistului Ciuhandu.

„Este o acţiune cu o importantă componentă simbolică. Practic, astăzi încercăm să demonstrăm că acest oraş a existat şi înainte ca domnul Robu să fie primar, va exista şi după ce domnul Robu nu va mai fi primar, începând cu 5 iunie 2016. Arată modul în care s-a făcut administraţie şi politică în ultimii ani în Timişoara, un mod extrem de urât, de grosolan. Nu a existat niciun fel de respect faţă de adversari, de contracandidaţi, faţă de predecesori, aşa cum ar trebui să se întâmple în poate cel mai european oraş din România. Aceste fântâni au fost construite de fosta administraţie, de fostul primar”, a declarat social-democratul Alfred Simonis, citat de debanat.ro.

Fotbal pe pliant electoral

Iar pentru că se apropie Campionatul European de Fotbal, iar microbiştii vor servi fotbal pe pâine, candidatul PMP la Primăria Timişoara s-a gândit că ar fi bine ca microbiştii din oraş să servească fotbal şi pe pliant electoral. Astfel, candidatul PMP a distribuit, prin poştă, dar şi pe stradă, pliante electorale care includ programul meciurilor de fotbal de la Campionatul European.

Motive pentru „a continua” împreună, ca-n operele lui Caragiale

Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a construit campania în jurul sloganului „100 de motive pentru care continuăm împreună”. Echipa de campanie a primarului prezintă realizările din cei patru ani de mandat ai actualului edil. Printre cele 100 de motive se regăsesc însă şi „dublări”, aşa cum este cazul centrului istoric. Astfel, chiar dacă Piaţa Unirii şi străzile pietonale din centru fac parte din acelaşi acelaşi proiect de reabilitare a centrului istoric, pentru alegători sunt două motive „pentru care continuăm împreună” cu actualul primar. 

Campania electorală făcătoare de minuni

Unul din cele mai grave momente ale campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an a fost dezvăluit de „Adevărul”, care a negociat cu un dealer de icoane electorale achiziţia a 10.000 de icoane care să fie distribuite candidaţilor. Dealerul ne-a instruit cum trebuie distribuite icoanele, pentru a avea succes. Garanţia succesului oferită de dealerul de icoane o reprezintă alegerea unui primar şi a unui deputat care au distribuit icoane cumpărate de la magazinul online. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite