Fost șef din Poliție, întors pe funcție la opt ani de când a fost scos din birou „cu mascații”. A fost declarat nevinovat

0
Publicat:

Fostul adjunct al Poliției Timiș, comisarul șef Florin Bolbos, achitat definitiv într-un dosar de corupție, s-a reîntors pe funcție la opt ani de la momentul în care și-a pierdut funcția în urma unei anchete a DNA.

Comisarul șef Florin Bolbos s-a întors pe funcția de adjunct al IPJ Timiș FOTO Pressalert
Comisarul șef Florin Bolbos s-a întors pe funcția de adjunct al IPJ Timiș FOTO Pressalert

Comisarul șef Florin Bolbos, suspendat din funcția de adjunct al IPJ Timiș după ce a fost pus sub acuzare într-un dosar DNA în care a și fost arestat preventiv, s-a întors pe funcție ca urmare a achitării definitive.

Anunțul a fost făcut de biroul de presă al IPJ Timiș, care a transmis că „la data de 31.01.2023, prin dispoziția Inspectorului General, domnul Comisar Șef de Poliție Bolbos Florin Mircea a fost reinvestit în funcția de adjunct al Inspectorului Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș”.

Reinstalarea lui Bolbos în funcția de adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vine la opt ani după perchezițiile DNA din 2015, când, mai multe persoane, printre care șeful IPJ Timiș, Sorin Munteanu, adjunctul său Florin Bolbos și primarul din Recaș, au fost reținute pentru abuz în serviciu în cazul mutării unui agent de poliție de la Recaș la Lugoj.

În primă instanță Bolbos, Munteanu și ceilalți inculpați din dosar au fost condamnați la pedepse cu suspendare sau cu executare. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, însă, achitarea definitivă a tuturor inculpaților, după ce, potrivit pressalert.ro, înregistrările realizate de SRI au fost eliminate din dosar.

În urma acestei sentințe, Florin Bolbos s-a reîntors pe funcția de adjunct al IPJ Timiș. Surse judiciare au explicat că Florin Bolbos va trebui să recupereze importante sume de bani pentru perioada în care a fost pus la dispoziție.

Nici Bolbos, nici avocatul său, Cătălin Dancu, nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere referitor la demersurile pe care comisarul șef le va face în continaure.

Acuzațiile care i-au fost aduse lui Bolbos

Florin Bolbos, Sorin Munteanu, primarul din Recaș și ceilalți acuzați din dosar au fost acuzaţi că şi-au unit forţele pentru a-l muta din Recaş pe poliţistul Dumitru Duma, de al cărui comportament s-a plâns primarul din Recaș, Pavel Teodor.

Concret, pentru că poliţistul Duma ar fi afectat interesele firmei soţiei sale şi ale unor apropiaţi care l-au susţinut în campania electorală, dând amenzi pentru maşini care circulau neregulamentar sau fără inspecţie tehnică, primarul din Recaş a făcut presiuni asupra şefilor Poliţiei Timiş pentru a-l muta pe Duma din localitate. Şefii Poliţiei s-au conformat făcând eforturi pentru a-l muta pe poliţist la Lugoj.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri