Fost director la stat nemulţumit după primirea pensiei de peste 11.600 de lei: vrea şi statutul de judecător pensionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Curţii de Conturi Timiş, Ionel Ştefan, pensionat anul trecut cu o pensie de peste  11.600 de lei lunar, a dat în judecată Casa de Pensii Timiş solicitând să se constate că are statutul unui magistrat pensionar, iar în aceste condiţii pensia ar trebui să i se calculeze conform legii privind statutul magistraţilor. Ionel Ştefan cere şi o sumă de 130.000 de lei, pensii neprimite.

Ionel Ştefan, fost director al Curţii de Conturi Timiş, a împlinit vârsta de pensionare în octombrie 2012, când a primit decizia de pensionare cu o pensie de 10.888 de lei lunar. Ionel Ştefan a ales să rămână pe funcţie. Cum legea interzicea la vremea respectivă cumulul pensiei cu salariul, Ionel Ştefan a optat pentru salariul de director al Curţii de Conturi de Timiş. În octombrie 2014 s-a modificat legea care interzicea cumulul pensiei cu salariul, dar Ştefan a rămas în continuare doar cu salariul de la Curtea de Conturi.

În luna iulie a anului trecut, Ionel Ştefan s-a pensionat părăsind sistemul cu o pensie de 11. 600 de lei. Casa de Pensii a emis, însă, în orctombrie 2014, o decizie pe care fostul şef al Curţii de Conturi se consideră nedreptăţit. Mai exact, Ionel Ştefan consideră că decizia Curţii de Conturi îl privează de dreptul de a avea statutul de magistrat pensionar.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Timiş, Ionel Ştefan solicită anularea deciziei emise de Casa de Pensii şi „menţinerea prevederilor referitoare la cuantumul pensiei şi la dreptul de actualizare a acesteia conform cu dispoziţiile art. 85 din Legea 303/2004 (n.r. privind statutul magistratului)”. Concret, fostul şef al Curţii de Conturi Timiş solicită ca pensia sa să fie recalculată anual, la fel ca în cazul magistraţilor pentru care legea prevede că pensie „se actualizează anual în raport cu media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni a judecătorilor şi procurorilor în activitate”.

„Întrucât legea ne asimilează (n.r. pe consilierii de Conturi) cu magistraţii din punct de vedere al pensiei, consider că şi modalitatea de actualizare a acesteia este reglementată de Legea specială”, a arătat Ionel Ştefan în procesul deschis în instanţă.

În procesul deschis la Tribunalul Timiş, Ionel Ştefan solicită şi plata unei sume de 130.000 de lei, reprezentând pensii din perioada în care a ocupat şi funcţia de director al Curţii de Conturi, perioadă pentru care legea a permis cumulul pensiei cu salariul. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite