Firma lui Ovidiu Tender începe căutările de petrol şi gaze lângă Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Mitroi, vicepreşedintele Prospecţiuni SA, a explicat cum se vor derula lucrările de explorare
Mihai Mitroi, vicepreşedintele Prospecţiuni SA, a explicat cum se vor derula lucrările de explorare

Compania Prospecţiuni SA va începe, miercuri, lucrările de explorare a terenurilor aflate în apropiere de Timişoara, în vedera căutării de petrol şi gaze naturale.

Prospecţiuni SA, cea mai mare companie de prospecţiuni geofizice din România, va demara căutările de petrol şi gaze pe proprietăţile private ale locuitorilor din judeţul Timiş. 

Este vorba de zonele Checea, Cărpiniş, Becicherecul Mic, Dudeştii Noi, Săcălaz, Parţa, Peciu Nou, Giulvăz, Cenei, Uivar, Sânmihaiul Român, Giroc, până în „buza” Timişoarei.
 

Prospecţiuni SA, a căror acţionari sunt Tender SA şi SIF Muntenia, a câştigat licitaţia publică internaţională pentru realizarea lucrărilor de explorare de petrol şi gaze, pentru compania compania ADX, care a primit aprobarea Guvernului României (prin Agenţia Naţională de Resurse Minerale), pentru a începe căutările de petrol şi gaze aflate în subterane.
 

 „Treaba nostră este să prospectăm zonele pentru petrol şi gaze. Lucrările au scopul de a determina prospecte cu acumulările de petrol şi gaze naturale, lucrări care s-au făcut în această zonă timp de 30-40 de ani, dar care au fost abandonate după 1990. Sunt anumite aşteptări având în veder noilor tehnologii”, a declarat Mihai Mitroi, vicepreşedintele de la Prospecţiuni SA.
 

Foarte multă lume este speriată de metodele pe care le vor folosi cei de la Prospecţiuni. Oamenii se tem de explozii, de cutremure, că le crapă zidurile casei, că le vor muri animalele, ori rămân fără recoltă.
 

Cei de la Prospecţiuni garantează că nu există niciun motiv de teamă şi că este exclusă orice nenorocire. Ei au explicat, băbeşte, în ce constă explorarea.

„Metodele sunt similare cu cele folosite acum 60 de ani, însă tehnologia folosită este avansată. Practic, noi nu facem munca chirurgului, ci ne ocupă doar de radiografia <pacientului>. Noi suntem ecografii. Facem ecografia scoarţei pământului”, a adăugat Mitroi.

Cutremur mai mic decât cel produs de trecerea unui camion
 

Concret,  pentru început se montează o sursă în pământ. Apoi se face o gaură adâncă de până la zece metri, cu un diametrul de şase centimetri, în care se introduce explozibilul numit Rio Seise Plus. Prin detonare, acesta are rolul de a determina o undă elastică. Sursa trimite informaţia la un receptor. Se foloseşte o cantinate foarte mică de explozibil, de circa 500 de grame. De exemplu, într-o carieră se pun mii de kilograme de dinamită, iar într-o mină, minierii folosesc în jur de 15 kilograme de explozibil.
 

„Zgomotul este mai mic decât cel al vântului. Trecerea unui camion pe asfalt face trepidaţii mai mari. La fel şi un tren care trece pe o cale ferată. Practic, aici nu se simte nimic. În Portugalia, am lucrat pe stărizle unui oraş. Se lucrează în sere... Se formează un curent electric de ordinul microvolţilor şi minivolţilor, care va transmite un semnal digital. Acesta va fi transferat pe o bandă magnetică, iar apoi urmează procesatea. Asta este toată treaba noastră, nimic altceva ”, a explicat Mitroi.

Lucrările vor demara, miercuri, în zona Cărpiniş, unde au fost rezolvate înţelegerile cu proprietarii terenurilor. Exploziile vor începe însă peste o lună. Vor exista în jur de opt mii de asemenea detonări, cam 250 pe zi.

Nu există riscuri din punct de vere al mediului

Măsurătorile geofizice reprezintă doar o primă fază a lucrării de explorare. Acestea sunt clasificate de Garda de Mediului ca având impact nesemnificativ asupra mediului, astfel că nici nu este nevoie de aprobări din partea lor şi nici de un studiu de impact. Excepţie fac zonele care se află în aria protejată Natura 2000, unde, conform legii, trebuie făcut un studiu de impact.

„În general oamenii refuză să ne lase pe terenul lor pentru că nu vor să li se strice culturile agricole. Mulţi spun că o dată ce am intrat acolo se va face o cale de acces nedorită”, a declarat Mitroi. 

Toţi proprietarii de pământ unde se vor face prospecţiuni sunt despăgubiţi pentru suprafeţele agricole distruse. În acest moment, cei de la Prospecţiuni au aprobarea de a explora aproximativ 40 la sută din terenurile pe care le au în vedere. 
 

„Avem dificultăţi imense în abordarea proiectului. Şi a tuturor proiectelor din România, pentru că există deficienţe şi o lipsă de date în proprietatea privată. Nu există o bază de date, sunt hărţi deteriorate. Terenurile sunt date în arendă fără acte, s-au făcut succesiuni, de multe ori nu ştii cui să te adresezi pentru a cere acceptul de a intra pe terenul agricol. Zi de zi batem câmpurile luând legătura cu primarii pentru a ne ajuta să identificăm proprietarii de teren”, a mai declarat Mihai Mitroi.

Se estimează 47 de milioane de baril de petrol


Din comunicatul celor de la ADX, care au concesionat terenurile în căutare de petrol şi gaze naturale, se speră la descoperirea a 47 de milioane de barili de petrol şi 480 de metri cubi de gaze în zonă. Cheltuielile pentru exploatare ar putea să reprezinte 90 la sută din valoare, însă este prea devreme de calcule. 
 

Dacă se vor găsi resurse în subteran, conform Legii Petrolului din România, acestea nu aparţin proprietarilor de teren, ci sunt ale ale statului.

„În SUA proprietarul sondei este automat cel care locuieşte acolo. La ei, oamenii sunt cei care invită companiile să vină să foreze. În România – şi în Europa, este modelul Francez. Tot ce este sub pământ aici este integral al Statului Român", a completat Mihai Mitroi, reprezentantul Prospecţiuni SA.

Costurile pentru prospecţiuni îi costă pe cei de la ADX în jur de 10 mii de euro per kilometru, într-o zonă de şest cum este cel de lângă Timişoara. Preţurile ajung până la 50.000 de euro în cazul unor lucrări dificile în munţi.

Terenurile pe care vor lucra cei de la Prospecţiuni SA au fost concesionate de Statul Romnân, până în 1995, celor de la OMV-petrom, care însă le-au abandonat.  

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri