Firmă cu „pedigree”, intrată pe aeroport printr-o licitaţie aflată în vizorul DNA, dată în judecată pentru restanţe de peste 25.000 de euro la plata chiriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA au „aterizat” la aeroportul din Timişoara pentru mai multe anchete
Procurorii DNA au „aterizat” la aeroportul din Timişoara pentru mai multe anchete

SC Trinvest Bakery SRL, firma deţinută de vărul deputatului Alin Popoviciu, care a intrat pe Aeroportul Timişoara printr-o licitaţie verificată acum de DNA, are restanţe la plata chiriei şi a utilităţilor de 130.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro). Din cauza acestor datorii, conducerea Aeroportului Traian Vuia din Timişoara cer rezilierea contractelor încheiate cu Trinvest Bakery.

Firma care i-a trimis la DNA pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi pe deputaţii Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean din cauza unei licitaţii dubioase, este aproape de evacuarea din aeroport. Printr-un proces deschis la Judecătoria Timişoara Aeroportul Traian Vuia din Timişoara solicită rezilierea celor două contracte încheiate cu firma în 2010.

Prin procesul deschis împotriva SC Trinvest Bakery SRL, aeroportul cere rezilierea contractelor încheiate cu firma şi obligarea societăţii la plata sumei de 129.651 lei. Principalul motive invocat de reprezentanţii aeroportului este „neplata chiriei şi a utilităţilor de mai bine de patru luni de la scadenţă”. Aeroportul solicită şi calcularea penalităţilor de întârziere din luna februarie a acestui an până la plata efectivă a sumelor. „Pârâta refuză nejustificat să îşi execute obligaţia”, au mai arătat reprezentanţii aeroportului.

În întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanţii Trinvest Bakery arată că rezilierea contractului, care expiră la sfârşitul anului viitor, poate fi solicitată numai după întârzieri mai mari de şase luni, ceea ce nu este cazul. „Din analiza facturilor şi documentelor depuse la dosar rezult fără putinţă de tăgadă faptul că subscrisa pârâtă (n.r. Trinvest Bakery) nu este în întârziere cu şase luni la plata chiriei şi a utilităţilor nici în momentul de faţă, fără a se lua în considerare penalităţile care sunt stipulate separat în cuprinsul clauzei penale şi care, deşi fac parte din debitul de achitat, nu sunt incluse în motivele de reziliere contractate de părţi”, arată unul din documentele de la dosar.

În acelaşi document, reprezentanţii firmei au arătat că întârzierile în plata chiriei şi a utilităţilor au fost provocate de scăderea fluxului de pasageri din aeroport. „Întârzierea efectuării plăţilor a fost cauzată pe de o parte de majorarea cuantumului chiriei stabilite iniţial, iar pe de altă parte, de scăderea încasărilor în cursul anului 2013 pe fondul încheierii colaborării reclamantei cu Carpatair şi cu AOA şi a reducerii din cursele de zbor a Wizz Air”, mai arată reprezentanţii firmei Trinvest Bakery într-un document din dosarul cauzei. Următorul termen din dosar este programat în patru septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite