Festivalul Gărâna Jazz 2016, ca la 20 de ani: cinci zile de maraton muzical în Munţii Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scena din Poiana Lupului FOTO Ştefan Both
Scena din Poiana Lupului FOTO Ştefan Both

Garana Jazz Festival se pregăteşte de ediţia cu numărul 20. În perioada 7-11 iulie, vor fi cinci zile de maraton de jazz, în Munţii Semenic.

Programul ediţiei aniversare Gărâna Jazz este construit ca un ecou al ultimilor 20 de ani de concerte, aducând împreună prezenţe legendare ca Jack DeJohnette, dar şi tineri artişti contemporani.

Jazz-ul est-european şi balcanic îşi aduce reprezentanţii cei mai de seamă pe scenele Gărâna Jazz. Wojtek Mazolewski, artistul care a pus jazz-ul în mainstream-ul muzicii poloneze şi apoi pe scenele marilor festivaluri internaţionale, se numără printre cele mai recente nume confirmate în line-up. 

Tot pe lista de nou-veniţi se află şi americanul Kurt Rosenwinkel, descris de Chicago Tribune ca ”unul dintre cei mai aclamaţi chitarişti internaţionali din generaţia artiştilor sub 50 de ani”, alături de Tim Motzer (chitară) şi Gintas Janusonis (tobe), ce vor concerta pe 9 iulie în Poiana Lupului.

Trio-ul finlandez KTU (Kimmo Pohjonen, Trey Gunn, Patt Masteloto), promotor avid al stilului progresiv experimental dar şi norvegianul Arild Andersen, cel mai popular basist de jazz al Norvegiei, alături de Tommy Smith (saxofon), Helge Lien (pian) şi Paolo Vinaccia (tobe), vor completa line-up-ul de pe scena din Poiana Lupului.  

Jazz ”fabricat în România” la Hanul La Rascruce şi Biserica Catolică Văliug

Cele mai curajoase proiecte de jazz românesc ocupă un loc de seama la Gărâna 2016. Printre acestea se numără Raul Kusak, Sebastian Spanache Trio, Jazzybit, Nicu Patoi & Platonic Band sau TROMPETRE, grup inedit al cărui miez este trompetistul timişorean Petre Ionuţescu, alături de prietenii Artur Balogh (chitară bass), DJ-ul Alin Constantin (K-lu), percuţionistul Sergiu Catana şi Gabriel Almaşi (chitară). 

Biletele pentru Garana Jazz Festival 2016 pot fi cumpărate online, pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante:  bilet de 1 zi, la pretul de 90 de lei,  festival pass pentru 4 zile, la preţul de 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile, la pretul de 400 de lei. Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate şi la faţa locului, din Poiana Lupului, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pe www.garana-jazz.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite