Familia Bodnariu se mută cu toţi cei cinci copii în România: „Ne simţim liberi să anunţăm public această schimbare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Bodnariu, „happy” pe un deal din România FOTO Facebook/Daniel Bodnariu
Familia Bodnariu, „happy” pe un deal din România FOTO Facebook/Daniel Bodnariu

Marius şi Ruth Bodnariu, familia din Norvegia rămasă fără copiii luaţi de Barnevernet, au luat decizia de a se stabili în România. Anunţul a fost făcut după ce Poliţia norvegiană a anunţat că va continua ancheta penală împotriva celor doi soţi. Decizia de stabilire în România a fost, însă, luată înainte de anunţul Poliţiei norvegiene, hotărârea fiind comunicată autorităţile din Ţara Fiordurilor în urmă cu câteva zile.

Barnevernet, Serviciul de Protecţie a  Copilului din Norvegia primeşte o lovitură dură din partea familiei Bodnariu, care a luat decizia de a rămâne în România, unde soţii Bodnariu şi cei cinci copii ai lor au venit în vacanţă. La începutul acestei săptămâni, autorităţile norvegiene au anunţat continuarea anchetei penale în dosarul în care soţii Bodnariu sunt acuzaţi de violenţe asupra copiilor.

Printr-un comunicat de presă făcut public în noaptea de vineri spre sâmbătă, familia Bodnariu a făcut publică decizia de a se stabili în România. În comunicat, soţii Bodnariu arată că decizia lor de a se muta în România nu are legătură cu ancheta penală, decizia cu privire la reşedinţa în România fiind luată înainte ca autorităţile norvegiene să continue ancheta penală. De altfel, soţii Bodnariu susţin că anunţul autorităţilor norvegiene nu aduce nimic nou, ancheta fiind în acelaşi stadiu ca în noiembrie 2015, când a fost deschis dosarul penal. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de familia Bodnariu.

Dragii noştri,

Cu o inimă recunoscătoare şi plină de mulţumire faţă de Dumnezeu şi faţă de dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seamă în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniştea şi pacea în familie prin a părăsi Naustdal şi a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reuşită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România.

Ne pare rău că nu am reuşit să comunicăm mai mult până în prezent, dar am considerat potrivit să aşteptăm mai întâi o reacţie din partea oficialităţilor din Naustdal la scrisoarea de înştiinţare pe care am trimis-o în urmă cu câteva zile. Acum observăm că atenţia este deturnată de alte ştiri aşa că ne simţim liberi să anunţăm şi în mod public această schimbare. Sperăm ca în continuare să găsim înţelegere din partea dumneavoastră, ca până când ne vom găsi un loc unde să ne stabilim reşedinţa, ne este greu să onorăm invitaţii şi vizite.

Legat de cazul cu poliţia dorim să facem câteva clarificări, nu este un caz nou, este acelaşi caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi şi cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră. Ne punem nădejdea în Dumnezeu şi în biruinţa definitivă pe care El o dă. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea călăuzire, protecţie şi înţelepciune şi să vă binecuvânteze pe toţi!

Cu dragoste,

Marius, Ruth şi copiii

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite