Fabrica de anvelope Continental a fost inclusă pe lista poluatorilor după insistenţa consilierilor judeţeni din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de anvelope Continental Timisoara este contestata de numerosi locuitori
Fabrica de anvelope Continental Timisoara este contestata de numerosi locuitori

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat un raport despre calitatea aerului din zona metropolitană Timiş. Pe lista firmelor incluse în acest raport a fost inclusă şi Continental, producătorul de anvelope cu fabrică la Timişoara acuzat de oameni că poluează aerul, mai ales din cauza mirosului cauciucului.

Numele producătorulului german a fost inclus în raport după insistenţele unor consilieri judeţene, în timpul prezentării raportului, exact în urma sesizărilor oamenilor. Probabil o coincidenţă, la câteva ore de la acest anunţ, compania producătoare de anvelope a emis un comunicat de presă prin care anunţa că va investi 40.000 de euro în mai multe spitale din Timişoara, posibil fără nici o legătură cu raportul citit în plenul CJT.

În raportul prezentat sunt nominalizate în total patru firme ca principali poluatori ai aerului. În urma insistenţelor consilierilor, fabrica de cauciucuri Continental, introdusă în raport în ultimul moment pe listă alături de cele două untăţi de producţie ale Colterm - CET Centru şi CET Sud, Detergenţi, Azur şi Smithfield Ferme.
Deşi raportul a fost deja aprobat, Consiliul Judeţean Timiş a decis să ceară lămuriri de la Agenţia de Mediu Timiş, pentru confirmarea acestor informaţii

„În raportul aprobat, am constatat că nu apare Continental ca şi unitate poluantă. Practic, dacă trecea raportul fără să o includem, înseamnă că nu ne-am uitat la raport, sau am închis ochii la această idee. Am solicitat celor de la Mediu, care au fost de acord cu solicitarea noastră, să treacă şi Continental pe lista aceasta. Vom vedea ce înseamnă asta şi ce posibilităţi legale de intervenţie avem. Probabil că sunt nişte măsuri pe care legea le permite să le luăm pe linie de mediu”, a declarat Titu Bojin, preşedintele CJT.

Continental investeste 40.000 de euro în spitalele timişorenilor

Probabil doar ca o coincidenţă, Continental a emis în aceeiaşi zi cu şedinţa CJT, la câteva ore de aceasta, un comunicat de presă în care anunţa că germanii vor investi 40.000 de euro în câteva dintre spitalele timişorene. O primă asemenea investiţie a avut loc la Maternitatea Bega de la Timişoara, aici fiind inaugurat unul dintre saloanele renovate. Renovarea este un prim pas dintr-un proiect de trei ani agreat între cele trei subsidiare Continental din Timişoara: Continental Automotive Products (Anvelope), Continental Automotive Romania şi ContiTech Romania şi Asociaţia Zâmbeşte, din Timişoara.

Parteneriatul semnat la sfârşitul anului trecut parafează implicarea părţilor mai sus menţionate în renovarea mai multor unităţi spitaliceşti din Timişoara. Proiectul a început cu renovarea salonului 17 din cadrul Maternitatăţii Bega, şi a continuat cu renovarea salonului cu numărul 450 secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Judeţean Timiş şi achiziţionarea de aparatură medicală. Investiţia din această primă etapă a însumat 15.000 euro.

Următorul pas în acest proiect este alegerea unei noi instituţii unde sunt necesare lucrări de renovare, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru bolnavii internaţi.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{#unless context.category.custom_fields.ads_disabled}} {{#unless context.features.noads}} {{/unless}} {{/unless}} {{/unless}} {{#if context.content}} {{#unless context.features.noadsvi}} {{/unless}} {{#if (eq context.category.slug "politica") }} {{/if}} {{/if}}