EXCLUSIV Vameşii şi poliţiştii şpăgari au fost filmaţi cu camere montate în ceasuri şi pixuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare parte a convorbirilor dintre poliţiştii şi vameşii şpăgari, din Vama Moraviţa şi Vama Naidăş, au fost filmate cu echipamente de supraveghere montate în ceasurile anchetatorilor care lucrau sub acoperire de câteva luni.

Paranoia microfoanelor şi a camerelor video la Vama Moraviţa

Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Vama Moraviţa şi Vama Naidăş, care au fost arestaţi săptămâna trecută, au fost filmaţi cu camere de supraveghere montate în ceasurile de mână ale anchetatorilor. Cu ajutorul acestora au fost surprinşi poliţiştii care nu se aflau în gherete, birouri sau automobile şi care luau şpăgi.

"Cei mai mulţi dintre investigatorii sub acoperire au avut ceasuri care au surprins tot ce vorbeau poliţiştii şi vameşii. Era nevoie de aparatură care să redea tot ce se discută, chiar dacă vameşii şi poliţiştii ies din maşini, din gherete sau din birouri. Înregistrările sunt folosite şi ca probe în proces. O parte dintre poliţişti şi vameşi au fost filmaţi şi cu camere de supraveghere montate în pixuri. Unii chiar au împrumutat pentru câteva ore pixurile de la investigatorii sub acoperire, pentru că le plăceau, şi s-au filmat singuri când luau şpăgi", a declarat unul dintre investigatorii de la Direcţia Generală Anticorupţie care a lucrat la acest caz.

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno


Toate stenogramele convorbirilor şi înregistrările vor fi depuse la dosar, spun anchetatorii. Apatura mobilă de supraveghere a fost folosită timp de patru luni, în special pentru poliţiştii şi vameşii care purtau conversaţii despre şpagă în maşinile poliţie de frontieră şi ale vămii, dar şi în afara gherelelor din vamă, unde erau montate alte camere de supraveghere.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Cristian Poelincă pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite