EXCLUSIV Şefa Agenţiei IMM Timiş, despre fondurile UE cerute de fiica ei: „Dacă făceam vreo intervenţie, acest dosar era deja analizat" AUDIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Agenţiei pentru IMM Timiş, Lelica Crişan, a făcut o declaraţie care pune în lumină ciudată sistemul de alocare a fondurilor europene. Luată de val într-un interviu, aceasta a spus că putea să intervină pentru ca dosarul fetei ei să fie urgent analizat.

Mai citeşte:
VOCEA BANATULUI Tupeul sexy-consilierei cu lipici la funcţii publice

lelica Crişan încerca să explice că nu a intervenit pentru un proiect de 122.000 de euro depus de fiica ei la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. „Dacă făceam vreo intervenţie, acest dosar era deja analizat", a declarat Crişan. Şeful ADR Vest, Sorin Maxim, spune că nu se pot face astfel de influenţe.



În primul rând regula după care se iau proiectele la noi  este primul-venit, primul servit. Eu, dacă aş vrea să mut un proiect, nu pot pentru că nu am cum. Procedural nu am cum pentru că au nişte coduri în sistemul unic informatic şi se iau pur şi simplu în ordine. Eu nu am cum să schimb ordinea asta, nici măcar ministerul. Nimeni nu poate schimba ordinea", a spus Sorin Maxim (foto jos), şeful ADR Vest.


image
image

Şi-a negat ulterior propria declaraţie

Când i s-a atras atenţia cu privire la gravitatea afirmaţiei ei, Lelica Crişan a spus că, totuşi, nu are influenţă la ADR. Aceasta şi-a angajat propria fiică, manechinul Bianca Jurcă (foto jos), la instituţia pe care o conduce. Fata directoarei este consilier pentru fonduri europene.

Ulterior s-a aflat că Jurcă cere ea însăşi bani europeni pentru salonul de frumuseţe la care e patroană. Fiica directoarei Agenţiei pentru IMM Timiş a depus cererea de finanţare în iulie 2010, dosarul fiind în evaluare.



Jurcă vrea să cumpere aparatură modernă din fonduri europene pentru salonul de frumuseţe unde este patroană. Dosarul e gestionat de ADR Vest.

Adevărul de Seară Timişoara a publicat informaţia acum două zile şi articolul a determinat-o pe Jurcă să vină la redacţie, unde a făcut scandal sub pretextul că e supărată că a fost catalogată ca „piţipoancă".

image

INTERVIU Transcriere: „Am vrut eu să vă spun legat de proiect!"

Lelica Crişan: Legat de proiect am vrut eu să vă spun, fiindcă aţi spus că fost iritată de proiect ...

Reporter: Proiectul pentru bani europeni pentru salonul de înfrumuseţare ?

L.C.: Proiectul depus la ADR. În primul rând mi se pare incorect ...

Rep.: Doamna Crişan, să nu amestecăm lucrurile. Fiica dumneavoastră este majoră, poate să vorbească în numele ei. Am înţeles că e în ultimul an la Drept, cunoaşte ştiinţe juridice, de ce să vorbiţi dumneavoastră pentru ea? E proiectul ei, nu e proiectul dumneavoastră.

L.C.: S-a făcut de legătura dintre mine şi colegii de la ADR Vest! Eu despre asta vorbesc.

Rep.: Dumneavoastră ce vreţi să spuneţi că nu aţi făcut niciun fel de intervenţie la ADR ?


image

L.C.: Păi, dacă făceam vreo intervenţie, acest dosar era deja analizat sau era depus într-un termen ... nu era pe o sută şi ceva....

Rep.: Staţi un pic! Staţi un pic! Dumneavoastră îmi spuneţi mie, aici, că dumneavoastră aveţi pârghiile şi puterea de a urgenta la ADR evoluţia unor dosare!?

L.C.: Eu nu spun asta! Dumneavoastră aţi spus acest lucru.

Rep.: Nu, dumneavoastră aţi spus mai înainte că, dacă făceaţi intervenţii, era rezolvat dosarul!

L.C.: Păi, după ceea ce dumneavoastră aţi spus. În primul rând dumneavoastră influenţaţi rezultatul unui dosar pentru că el e în evaluare, după cum aţi văzut ...

Rep. (râzând) Doamnă!

L.C.: În primul rând acea finanţare nu este acceptată, este un dosar depus.

Rep.: Da, care, dacă întruneşte toate condiţiile legale, cu siguranţă va fi acceptat, nu e aici nicio problemă.



L.C.: Dacă se îndeplineşte condiţiile bineînţeles. Aşa este, dar dumneavoastră ...

image

Rep.: Pe mine mă interesa că dumneavoastră aţi spus că, dacă aţi fi intervenit, se rezolva mult mai repede! De unde înţeleg că aţi mai intervenit, sau ?

L.C.: Nu interpretaţi cuvintele mele! Eu am spus că dumneavoastră aţi spus că dacă suntem colegi şi se intervine ... nu-mi interpretaţi şi răstălmăciţi cuvintele, că nu, nu este corectă procedura care o aplicaţi şi ...

Rep.: Eu nu vă răstălmăcesc nimic. Discuţia e înregistrată şi cititorii vor putea să asculte şi să-şi facă o opinie foarte obiectivă.

L.C.: Eu sunt convinsă că este înregistrată şi cititorii şi-au făcut şi până acuma un punct de vedere şi vizavi de instituţie şi vizavi de noi ca persoane. Dacă dumneavoastră vreţi să schimbaţi punctul de vedere ...

Rep.: Eu vreau doar să consemnez ce îmi spuneţi aici. Practic acum spuneţi că nu aţi intervenit în niciun fel la ADR pentru acest proiect al fiicei dumneavoastră ?

L.C.: Dar cum să se intervină pentru un proiect care este în evaluare! Dumneavoastră aţi văzut că este în evaluare şi v-am spus că dumneavoastră puteţi să influenţaţi rezultatele. Nu este corect pentru un proiect care este în evaluare ca dumneavoastră să daţi că s-au luat banii, că se foloseşte de bani europeni.


image

Rep.: Nu vreau să întindem discuţia, pentru că o lungim foarte mult şi fiecare poate să înţeleagă ce vrea el din ce scriem. Eu vreau să clarific foarte clar nişte lucruri ca să nu fie discuţii. Cui vă subordonaţi la Bucureşti ?

L.C.: Agenţiei Pentru Implementarea Programelor pentru IMM

Rep.: Cineva de la Bucureşti v-a cerut explicaţii până acum, legate de fiica dumneavoastră, legate de condiţiile angajării, de situaţia dumnevoastră. Mai ales în ultima perioadă, în contextul scandalului recent.

L.C.: Condiţiile angajării se cunosc. Fiica mea este pe site. Este trecută că este angajată. Nu a fost un secret. Avem un site, unde e trecută că lucrează şi ceea ce face. Eu nu am făcut un secret din acest lucru.

Rep.: Un singur lucru vreau să vă mai întreb. Aseară, la Realitatea, fiica dumneavoastră a spus, citez „Am vrut să lucrez cu mama şi s-a rezolvat!". Aveţi idee ce a vrut să spună cu asta ?

L.C.: Nu este adevărat. Nu a spus aşa ceva, am văzut şi eu emisiunea şi nu a spus s-a rezolvat. A spus „Am vrut să lucrez cu mama ca să câştig o experienţă.  

Rep.: Am înţeles, vă mulţumesc foarte frumos. La revedere!

L.C.: Cu plăcere, la revedere!




Ascultă înregistrarea acestei discuţii rulând playerul audio de sub fotografia principală a articolului!





image
image





UPDATE VIDEO. Subiectul a fost discutat miercuri la B1 TV


EXCLUSIV Sexy-consiliera angajată de mamă la fonduri europene îşi face salon de fiţe pe banii UE


CLICK pe poză pentru imagini din timpul scandalului provocat de Bianca Jurcă în redacţia Adevărul de Seară Timişoara

Sexy-consiliera de la Agenţia IMM a făcut scandal: „Funcţionarii pot poza în lenjerie intimă!" GALERIE FOTO

CITEŞTE ŞI:

image
image

Fotomodelul Bianca Jurcă va lupta pentru 100.000 de dolari în Republica Dominicană

Bianca Jurca, una dintre frumoasele din capitala Banatului, a câştigat un concurs „fantomă" de miss

PORTRET: Bianca Jurcă în finala Miss World Championship




CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot, despre acest incident, pe platforma "ideilibere.ro":

Ecce piţipoanca lu` mama! Iată cocalarul cu BMW! GALERIE FOTO

Piţipoanca nebună, poliţiştii impotenţi şi o idee infinită


vezi video cu emisiuni realizate de Malin Bot şi citeşte alte detalii, mai jos:

  

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite