EXCLUSIV Cel mai bogat om de afaceri din Banat e cercetat pentru moartea a două fetiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele asfaltului din Banat, Georgică Cornu, trebuie să ofere explicaţii despre moartea a două verişoare, Rita şi Viorica Iakob, de 12 şi 13 ani. Fetele au murit într-un mod tragic într-o groapă săpată de una dintre firmele deţinute de omul de afaceri.

Moartea a două fetiţe de 12 şi 13 ani, verişoare, a ajuns să fie analizată de mai multe instituţii din judeţul Timiş. Vacanţa de vară a Ritei şi Vioricăi Iakob s-a terminat tragic într-o groapă plină cu apă de lângă casa lor, în municipiul Lugoj.  Fetele fuseseră lăsate de părinţi în vacanţă la un bunic, a cărui stare de sănătate nu era deloc bună. Părinţii tinerelor au crezut că fetele vor fi în siguranţă, dar totul s-a transformat într-un coşmar încă din momentul în care au aflat că Rita şi Viorica au dispărut de acasă.

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU FETELE MOARTE ÎN TRAGEDIE

Mai târziu, ele au fost găsite moarte, la mai puţin de 100 de metri de casă, într-o groapă lungă de mai multe sute de metri şi extrem de adâncă, plină de apă. Moartea verişoarelor a născut o dispută puternică în Lugoj şi nici până la această oră nu a fost găsit un vinovat pentru tragedie.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU REGELE ASFALTULUI DIN BANAT

Groapa în care cele două verişoare au murit a fost săpată pe un teren viran al Primăriei Municipiului Lugoj. În urma unei înţelegeri între municipalitate şi Confort, companie deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu, firma urma să extragă din acel loc o cantitate mare de pământ, care a fost transportată la ridicarea unui dig de protecţie în jurul Lugojului. După extragerea pământului, firma constructoare nu a ridicat gard de protecţie în jurul pericolului, nu a asigurat paza locaţiei şi nici nu a montat vreun panou de avertizare, aşa cum prevede legislaţia şi contractul încheiat cu primăria. Familia celor două tinere consideră că vinovat moral pentru tragedie e chiar primarul Lugojului. Edilul-şef Francics Boldea se apără şi găseşte la rândul său un vinovat pentru tragedie.

image

CLICK AICI PENTRU DOCUMENTELE CARE ÎL ÎNVINOVĂŢESC PE CORNU

„Fetele nu aveau ce să caute acolo. Nu există nicio prevedere care să arate că primăria trebuia să monteze garduri sau alte obiecte. Primăria nu avea nicio obligaţie. Conform contractului, responsabili sunt cei de la firma de contrucţie. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar nu am ce să îmi reproşez", a spus Francis Boldea, primarul Lugojului.

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU GROAPA UNDE AU MURIT FETELE

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU RUDELE TINERELOR AFLATE LA LOCUL TRAGEDIEI

„Noi am lucrat la acea groapă în urma unei licitaţii câştigate. Primăria ne-a înştiinţat că în zonă trebuie ridicat şi un gard, tocmai datorită adâncimii lucrării, dar nu au avut bani să plătească gardul. Nici măcar lucrările nu le-au plătit. Cât timp au durat excavaţiile, firma a asigurat paza. Noi de două luni am încheiat lucrările. Era treaba primăriei să vegheze la siguranţa cetăţenilor. Primarul Lugojului vrea să scape basma curată, dar încearcă în zadar", a declarat omul de afaceri Georgică Cornu.

Poliţiştii spun că vor face o serie de audieri şi cercetări în acest dosar pentru lămurirea situaţiei. "Va fi audiat atât directorul companiei care a făcut lucrările, cât şi angajaţii acestuia. Până la ora actuală s-a discutat deja cu mai multe persoane de la Primăria Lugoj", a spus Andreea Cinteză, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Cumpără noul număr al săptămânalului ADS Timişoara pentru a afla cum se apără Georgică Cornu şi cine este adevăratul vinovat!

image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite