EXCLUSIV Bossul spărgătorilor de bancomate, care l-a umilit pe ministrul de Interne, evadează din puşcărie pe Facebook şi HI5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Anoca şi-a făcut cont de Facebook şi pe HI5, din celula sa aflată în Penitenciarul Timişoara, la doar câteva zile după ce a împlinit 30 de ani. Anoca a fost condamnat la nouă ani de închisoare, fiind considerat liderul unei trupe extrem de bine organizate, ascultată de ofiţerii SRI în timp ce îşi băteau joc de ministru de Interne.

Criminalul care agaţă femei pe Facebook din spatele gratiilor Penitenciarului Timişoara GALERIE FOTO

Ciprian Anoca, un taximetrist de 30 de ani, evadează noaptea din celula sa cu ajutorul unui telefon mobil cu conexiune la internet şi navighează pe cele mai celebre reţele de socializare: Facebook şi HI5. Anoca şi-a făcut cont pe Facebook în 4 octombrie, cu toate că el se află după gratii de un an şi jumătate: „Staţi cuminţi, aţi fugit de dincolo şi v-aţi aciuat aici?", a fost primul lui comentariu pe Facebook. Bosul reţelei de spărgători de bancomate are deja 20 de prieteni pe Facebook, iar ultimul mesaj pentru prieteni a fost lăsat în 14 octombrie.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DIN VACANŢELE DE LUX ALE ŞEFULUI REŢELEI

„Omagiu adus târfelor din întreaga lume"
Anoca este mult mai activ pe HI5, unde a intrat ultima dată în urmă cu o săptămână. Spărgătorul de bancomate şi-a şters vechiul cont de pe HI5, creat în timp ce se afla în libertate şi a construit un nou profil, unde are deja 30 de prietene. Bossul spărgătorilor de bancomate şi-a postat fotografii pe HI5 o galerie de fotografii din excusiile din Amsterdam, pe care îl descrie ca „un oraş veşel, plin de verdeaţă" şi are o fotografie în care aduce „omagiu târfelor din întreaga lume".

CITEȘTE CUM AGĂȚA SERGIU BĂHĂIAN PE FACEBOOK, DIRECT DIN ÎNCHISOARE


Contul de Facebook al lui Ciprian Anoca

Spărgătorii de bancomate care l-au umilit pe ministrul de Interne au luat jumătate de secol de puşcărie

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI TOATĂ CONVORBIREA SPĂRGĂTORILOR DE BANCOMATE DESPRE MINISTRUL DE INTERNE

Şeful spărgătorilor era un taximetrist

Anoca şi trei dintre locoteneţii săi, Ilie Robin, Adrian Dicianu şi Marian Iacob, au luat fiecare câte nouă ani de închisoare, în urma unui proces care a durat nouă luni. Cel de-al cincilea membru al trupei, Lucian Şerban, a luat 10 ani şi şase luni de închisoare, deoarece mai avea o condamnare mai veche, pentru că a bătut un poliţist. Grupul mai trebuie să achite 25.000 de euro pentru că a distrus unul dintre bancomate, iar fiecare dintre trei cinci are de achitat 5.000 de lei, cheltuieli de judecată.

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE LIMBAJUL SECRET AL SPĂRGĂTORILOR DE BANCOMATE

Codul spart al spăgătorilor de bancomate
Membrii reţelei foloseau un limbaj codat, pentru ca anchetatorii să nu-i înţeleagă. Bancomatele erau numite „verişori", „ălea" şi „femei". Când discutau despre spargerea bancomatului, gaşca spunea că merge la „fotbal" sau că „lăsăm undiţele în baltă", iar „gala" era noaptea în care urmau să spargă bancomatul. „K1" sau „judo" era codul folosit pentru munca de distrugere a bancomatului şi obţinerea casetelor, iar „varză 1, 2, sau 3" era elementul de risc cu care era cotată fiecare spargere, potrivit anchetatorilor. „Piramida" era termenul folosit atunci când încercau să lovească două bancomate într-o singură noapte, iar „ochi pavăzat" erau camerele de supraveghere. Dacă ATM-ul nu putea fi spart, mesajul era că „nu este bun de muncă".

Bossul celei mai mari reţele de spărgători de bancomate cheltuia prada în vacanţe de lux

Bossul celor mai buni spărgători de bancomate din România seamănă perfect cu un star de la Hollywood (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite