Escrocherii cu mașini de lux. Opulența orbitoare a „afaceristei prospere“ păcălea victimele. Soțul unei judecătoare, printre păgubiți

0
Publicat:

O femeie acuzată că a înșelat 14 oameni, inclusiv soțul unei judecătoare, cărora le-a promis că le vinde mașini de lux mult sub prețul pieței, a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare și obligată la plata prejudiciului de 870.000 de lei. Sentința nu este definitivă.

Victimele erau ferm convinse că au de a face cu o femeie de afaceri de succes FOTO Pixabay
Victimele erau ferm convinse că au de a face cu o femeie de afaceri de succes FOTO Pixabay

Judecătoria Arad a pronunțat o primă sentință în dosarul de înșelăciune în care a fost trimisă în judecată Ana Maria Mihăilescu, considerată de procurori o expertă în escrocherii. Tânăra a fost trimisă în judecată fiind acuzată că, pozând într-o prosperă femeie de afaceri, care se ocupă cu tranzacții de mașini, a înșelat 14 persoane de la care a încasat bani aproximativ 870.000 de lei. În realitate, mașinile pentru care femeia încheia antecontracte de vânzare-cumpărare erau închiriate de la reprezentanțe auto.

Sentința de condamnare scoate la iveală că victimele au căzut în plasă fiind convinse că Ana Maria Mihăilescu este ceea ce se prezintă.

Una dintre victime a declarat că „inculpata i-a comunicat faptul că este o prosperă femeie de afaceri, activează în domeniul auto și achiziționează loturi de 100-200 autoturisme, la prețuri de 1-2 milioane euro, iar din această cauză are asemenea reduceri la prețul de achiziţie”.

„Totodată inculpata s-a prezentat în data de 18 mai 2019, conducând un autoturism BMW seria 7, purta haine scumpe de firmă, respectiv geantă Louis Vuitton, așa încât în rândul cunoscuţilor persoanei vătămate se purtau discuții despre opulenţa pe care o afişa inculpata”, se mai arată în dosar.

O altă victimă a declarat că Mihăilescu „avea un stil de viată opulent, i-a prezentat în câteva rânduri o colecţie impresionanntă de pantofi de lux şi conducea un autoturism foarte scump - respectiv un Range Rover Vogue model 2019”.  

„Opulenţa manifestată de inculpată s-a concretizat inclusiv în aceea că, într-o împrejurare când amândouă s-au deplasat la un local din Timişoara, în speţă la localul Riviera, pentru faptul că i s-a adus o cafea, inculpata a lăsat chelneriţei un bacşiş de 100 lei”, se mai arată în dosar.

Martor-cheie într-un dosar DNA

În urma procesului de la Judecătoria Arad, Ana Maria Mihăilescu a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare, iar sentința scoate la iveală că în luarea deciziei a contat și faptul că tânăra are calitate de martor într-un dosar al Secției Militare din cadrul DNA.

Potrivit Vocea Timișului, ancheta DNA ar avea legătură cu modul în care pilotul SMURD Nicolae Carra, fost iubit al lui Mihăilescu, a beneficiat de un testament semnat de un Tatieana Adam, un renumit medic pediatru din Timișoara.

„Instanţa va avea în vedere faptul că potrivit adresei din data de 13 octombrie 2023, emisă de către Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Natională Anticoruptie- Serviciu pentru efectuarea umăririi penale in cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari - precum şi a referatului avizat de către procuror-şef adjunct direcţie, din data de 12.10.2023 şi ataşat adresei mai sus mentionate, se apreciază că numita Andrei (fostă Mihăilescu) Ana Maria poate beneficia de aplicarea dispozitiilor art. 19 din Legea privind protecţia martorilor”, se arată în sentința Judecătoriei Arad, care nu este definitivă.

Judecată și pentru o țeapă de peste 100.000 de euro

În 18 decembrie 2023, Ana Maria Mihăilescu, devenită între timp Ana Maria Andrei, a fost trimisă în judecată într-un nou dosar de înșelăciune. Femeia este acuzată că, în timp ce era judecată pentru escrocheriile din trecut, l-a înșelat pe un timișorean cu peste 100.000 de euro.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2022 – ianuarie 2023, tânăra de 33 de ani a obținut peste 100.000 de euro după ce i-a „vândut” victimei o poveste lacrimogenă despre afecțiuni hepatice grave ale tatălui său, pentru care e nevoie de zeci de mii de euro. Și în acest caz, procurorii o acuză pe tânără că a pozat într-o prosperă femeie de afaceri care călătorește în Turcia pentru a cumpăra lenjerii pe care să le vândă în Dubai. 

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat „într-un context de seducție, sensibilizare emoțională a victimei și autovictimizare a inculpatei, în scopul de a obține suma de 108.300 euro în mod injust, pricinuindu-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 108.300 euro”.

Potrivit anchetatorilor, „în luna aprilie 2023,  inculpata a constrâns-o prin amenințare pe persoana vătămată să nu facă ceva, în sensul de a nu efectua demersuri în vederea recuperării sumelor de bani obținute în mod injust, precum și cu amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată, în scopul de a dobândi în mod injust o sumă de bani”.

Dosarul se judecă la Judecătoria Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite