Elevii timișeni iau atitudine. Prima săptămână când școala se va desfășura ”altfel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii isi propun sa reinventeze scoala, pentru o saptamana
Elevii isi propun sa reinventeze scoala, pentru o saptamana

Iau parte la deciziile privind sistemul de educație și vin cu proiecte și propuneri de activităţi extrașcolare și nu numai. Elevii timișoreni organizează prima săptămână de "Școala altfel".

"Școala altfel" oferă posibilitatea elevilor de a participa la activități pliate direct pe nevoile și interesele lor, la activități non-formale. Programul educațional extracurricular se va desfășura în săptămâna 2 - 6 aprilie a acestui an. Un rol important le revine Consiliilor Județene ale Elevilor care comunică în permanență cu Inspectoratele Școlare Județene, dar mai ales Consiliilor Școlare ale Elevilor, ale căror reprezenanți vor participa până la data de 24 februarie la ședințele consiliilor de administrație din fiecare unitate de învățământ.

GALERIE FOTO Iarna și-a întors fața urâtă către Timișoara

Elevilor nu le revine doar dreptul de a alege acțiunile la care doresc să participe, ci și cel de a propune sau organiza ei însiși activități care să le ofere posibilitatea de a-și dezvolta noi abilități prin stabilirea de noi conexiuni între teorie și practică, posibilitatea de a redescoperi valori și atitudini prin joc, experimentare și reflecție.

La începutul lunii martie, programul pentru săptămâna "Școala altfel" va fi adus la cunoștință tuturor elevilor din fiecare unitate de învățământ în parte, aceștia putând să opteze fiecare pentru acțiunile dorite, etapa imediat următoare fiind organizarea activităților care cuprind diverse categorii: cinematecă, traininguri, concursuri de talente, competiții sportive, dezbateri, acțiuni de cetățenie participativă, acțiuni ecologice, umanitare, voluntariat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite