Dominic Fritz pune din nou presiune pe Guvern: Nu se poate ca Timişoara să rezolve o problemă naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz îi cere Guvernului să intervină în problema migranţilor de la Timişoara
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz îi cere Guvernului să intervină în problema migranţilor de la Timişoara

Timişoara s-a confruntat în ultimele luni cu o creştere masivă a numărului de migranţi care, în drumul lor spre Occident, ajung în oraş, provocând nemulţumiri din partea mai multor cetăţeni.

Într-o şedinţă de Consiliu Local organizată marţi seara, viceprimarul Ruben Laţcău, care l-a înlocuit pe Fritz în perioada în care edilul a fost izolat din cauza COVID,  a declarat că gestionarea problemei migranţilor ţine în primul rând de Ministerul Afacerilor Interne.

„Este nevoie de o acţiune coordonată pentru că primăria nu are pârghiile legale. Am încălca legea dacă ne-am pune noi să facem orice în ceea ce priveşte problema migranţilor. Nu este de competenţa Primăriei Timişoara, dar acest lucru a fost semnalat şi e nevoie de o strategie guvernamentală”, a declarat Ruben Laţcău.

Peste 1.000 de migranţi, carantinaţi la Timişoara

La rândul său, primarul Dominic Fritz a declarat că în problema migranţilor „ca şi în alte probleme, fiecare pasează responsabilitatea”. „Este o discuţie ce trebuie dusă şi la nivel guvernamental. Nu se poate ca noi, Timişoara, să rezolvăm o problemă naţională, chiar dacă am devenit un hospot pentru că de aici se încearcă să se plece în Occident. Chiar şi solicitanţi de azil din centre din ţară vin la Timişoara ca să încerce să plece de aici”, a declarat Fritz.

Potrivit edilului, prin căminul pus la dispoziţie de Primăria Timişoara pentru carantinarea migranţilor au trecut, din noiembrie până în prezent, peste 1.000 de persoane, iar fluxul de migranţi nu dă semne că ar scădea.

„Fluxul este mare, dar pentru ce se întâmplă înainte şi după carantinare nu avem competenţe. Poliţia Locală poate doar să îi legitimeze şi să îi dea mai departe Poliţiei de Frontieră dacă nu au drept de şedere. Cu siguranţă nu va scădea în perioada următoare numărul migranţilor. Avem nevoie de o fermitate mai mare din partea Guvernului”, a mai declarat Dominic Fritz.

În 22 ianuarie 2021, Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, colonel Doctor Valeriu Gheorghiţă, cât şi ministrului Vlad Voiculescu. 
 

„În calitatea mea de primar al Municipiului Timişoara am o obligaţie de transparenţă şi eficienţă faţă de oamenii care trăiesc în acest oraş. Pentru a ne putea organiza pe măsura aşteptărilor şi pentru a menţine încrederea cetăţenilor în acţiunea de vaccinare, avem nevoie, cel puţin la nivel local, de mai multe date, mai multă predictibilitate şi de criterii îmbunătăţite de alocare a vaccinurilor”, a scris Dominic Fritz.

Vă mai recomandăm: Nicolae Robu, supărat de numărul redus de centre de vaccinare: Incompetenţă, bătaie de joc la adresa timişorenilor! O adevărată ruşine naţională Un antreprenor privat a pregătit cel mai mare centru de vaccinare din Timişoara: „Vaccinurile lipsesc deocamdată, deşi doritori sunt”

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite