Dominic Fritz câştigă o primă bătălie cu sindicatul din Primăria Timişoara: „Nu mă voi lăsa intimidat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz
Dominic Fritz

Războiul dintre Dominic Fritz, primarul Timişoarei, şi Sindicatul Liber al  Primăriei Timişoara continuă în instanţă.

La începutul anului, Sidicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara a avut câştig de cauză în instanţă, blocând pentru moment noua organigramă a instituţiei. Primarul Dominic Fritz a atacat decizia şi a lansat atacuri vehemente împtriva sindicatului condus de juristul Tiberiu Negrei, calificând membrii ei ca fiind “mici feudali”, iar sindicatul ca fiind “dubios” şi “care face afaceri cu imobile de lux pe litoral” şi ar fi făcut “campanie, pe faţă, în 2012 fostului primar Nicolae Robu”.

Astăzi, Dominic Fritz a anunţat că instanţa a respins “o nouă încercare a Sindicatului dlui Negrei de a bloca buna funcţionare a instituţiei şi reformele administrative pe care le-am început”.

De această dată este vorba despre încercarea de a suspenda comisia de disciplină şi comisia paritară, care a fost înfiinţată la sfârşitul anului trecut. 
 

„Fără comisie de disciplină niciun angajat nu poate fi sancţionat dacă nu îşi vede de treabă, iar fără comisia paritară nu putem să asigurăm dialogul social necesar în formularea şi adoptarea unor acte oficiale. Timp de 12 ani sindicatul lui Negrei a stat în adormire. 18 modificari ale organigramei, 102 concursuri organizate şi 396 de oameni angajaţi, şi pseudo-sindicatul nu a avut nicio obiecţie. S-a activat când am început să facem ordine în Primărie şi a început misiunea, cel mai probabil stimulat politic din spate, de blocaj instituţional”, a transmis Dominic Fritz.

"Nimeni nu îmi va îngrădi dreptul la liberă exprimare prin ameninţări cu procese"

Primarul mai spune că în cazul celor două comisii, Sindicatul a încercat să forţeze includerea unor membri, chiar dacă nu este reprezentativ la nivel de instituţie. 

„Instanţa a respins, astăzi, această tentativă. De altfel, procesul intentat de Sindicat în această speţă este susţinut de doar trei angajaţi. Nu mă voi lăsa intimidat de încercările repetate ale Sindicatului împreună cu o mână de angajaţi din Primărie, de blocare a modernizării şi debirocratizării primăriei. Nimeni nu îmi va îngrădi dreptul la liberă exprimare prin ameninţări cu procese, care sunt dovada clară că reformele începute sunt cele corecte. Chiar mă bucură să pot spune, şi în faţa judecătorilor, ce s-a întâmplat ani de-a rândul, în Primărie”, a mai spus Fritz. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Dominic Fritz, somat de sindicat să şteargă de pe Facebook calificările „mici feudali”, „dubioşi” şi „fac afaceri cu imobile de lux pe litoral”

Dominic Fritz îi cere premierului Ciucă să ajute Timişoara „acum“ pentru evitarea unor „consecinţe catastrofale“

Asaltul AUR-Noua Dreaptă la Primăria Timişoara. Niciunul din cei amendaţi nu domiciliază în Timiş. Reacţia societăţii civile

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite