Directorii CFR Marfă arestaţi în urmă cu o lună pentru un „tun” de şase milioane de euro au fost eliberaţi din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurele persoane arestate în dosarul DIICOT care vizează un „tun” de peste şase milioane de euro dat la CFR Marfă prin vânzarea unor vagoane casate la fier vechi au fost puse în libertate. Decizia vine după 30 de zile de arest preventiv a inculpaţilor, printre care este şi fostul şef al CFR Marfă, Crăciun Mihuţ.

Fostul director general a CFR Marfă, Mihuţ Constantin Crăciun, Pavel Bărculeţ (director financiar), Daniel Ciobanu (director operaţiuni dezvoltare) şi Claudiu – Florin Enache (director vagoane), arestaţi preventiv în urmă cu o lună în dosarul DIICOT care vizează vânzarea subevaluată a aproape 2.500 de vagoane de tren au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Timişoara. Procurorii DIICOT au cerut prelungirea arestului preventiv, iar în primă fază cererea a fost judecată la Tribunalul Timiş, unde s-a decis plasarea directorilor CFR Marfă în arest la domiciliu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Timişoara atât de DIICOT, cât şi de cei patru arestaţi. Curtea de Apel Timişoara a admis contetaţia inculpaţilor şi a dispus eliberarea lor sub control judiciar pentru 60 de zile. Pe toată perioada controlului judiciar, inculpaţii Crăciun Mihuţ Constantin, Ciobanu Daniel, Enache Florin Claudiu, au obligaţia să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti, iar inculpatul Bărculeţ Pavel să nu depăşească limita teritorială a judeţului Dâmboviţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. De asemenea, cei patru sunt obligaţi să nu ia legătura unul cu altul pe nicio cale direct sau indirect, precum nici cu ceilalţi inculpaţi, să comunice periodic, respectiv lunar informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă, să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme şi să nu emită cecuri.

Reamintim, peste 20 de persoane sunt anchetate de DIICOT într-un dosar care vizează vânzarea subevaluată a aproape 2.500 de vagoane casate. Prin această operaţiune, CFR Marfă a suferit un prejudiciu estimat la peste şase milioane de euro. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite