Dezinteres total în Timiş la vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Doar 30 în Timişoara, niciunul în alte patru oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de vaccinare de la Spitalul de Copii din Timişoara FOTO Şt. Both
Centrul de vaccinare de la Spitalul de Copii din Timişoara FOTO Şt. Both

În comuna periurbană Dumbrăviţa, localitate din România cu cei mai mulţi vaccinaţi pe cap de locuitor, au fost imunizaţi anti-COVID 16 copii între 5 şi 11 ani.

În prima zi a campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, care a demarat miercuri, 26 ianuarie, s-au imunizat împotriva COVID doar 46 de copii. 

Majoritatea lor, 30, s-au vaccinat la cele două centre din Timişoara, de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi Casa Tineretului, ceilalţi 16 primind prima doză la centrul din comuna periurbană Dumbrăviţa (localitatea din România cu cei mai mulţi vaccinaţi pe cap de locuitor). 

Din păcate, la Lugoj, Sânnicolaul Mare, Gătaia şi Jimbolia nu s-a prezentat la vaccinare niciun copil. 

“Aşteptăm pe parcursul acestei săptămâni care este trandul şi apoi vom încerca să reglăm şi activitatea acestor centre de vaccinare pediatrică. Momentan aşteaptă într-un program de 12 ore pe zi, de dimineaţa de la 8, până seara la ora 20. Probabil că la început lumea e mai reticientă, părinţii se gândesc că această tulpină Omicron nu este atât de gravă. Probabil că aşteaptă să vadă dacă se va înregistra un număr mai mare de spitalizări în rândul copiilor. Pot să spun însă că primii care şi-au vaccinat copiii, sunt medici cunoscuţi din Timişoara. Asta arată că acest vaccin este sigur şi foarte util copiilor”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiş.

A început campania de vaccinare anti-COVID a copiilor mici FOTO Ş.Both

Sursa Ştefan Both 

În cazul grupelor de vârstă între 12 şi 18 ani, de la începutul campaniei de vaccinare pediatrică, s-au imunizat în jur de 9.100 de copii cu doza 1, din care aproximativ 8.600 cu şi doza a doua şi circa 600 şi doza a treia.  

„La cei de vârstă mai mare s-a făcut o informare şi în şcoli, licee. Discuţiile între ei au fost mult mai aplicate vizavi de vaccin, probabil că de aceea mulţi dintre ei au şi optat să se vaccineze. Dar şi ei au nevie de acceptul părinţilor, până la 18 ani, evident, nu există capacitatea de exerciţiu deplină”, a mai spus Drăgănescu.

A început campania de vaccinare anti-COVID a copiilor mici FOTO Ş.Both

Sursa Ştefan Both 

În prima etapă, DSP Timiş a distribuit 1.100 de doze de vaccin pediatric de la Pfizer, dintre care mai bine de jumătate la Timişoara. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum decurge vaccinarea copiilor împotriva COVID. „Am un ac atât de micuţ, de copilaşi, n-are cum să te doară“ FOTO

Totul despre vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani, care începe săptămâna aceasta

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite