Deţinuţii închişi în Penitenciarul Timişoara vor vota la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în prezent, un număr de 972 de persoane închise în Penitenciarul Timişoara îndeplinesc condiţiile prevăzute în vederea exercitării dreptului de vot, însă, dintre acestea, până astăzi, 812 persoane şi-au manifestat intenţia de a vota printr-o solicitare scrisă, adresată preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare.

La nivelul Penitenciarului Timişoara sunt în desfăşurare pregătirile pentru ca persoanele private de libertate să-şi exercite dreptul de vot, în cadrul referendumului naţional din 29 iulie 2012.

În acest sens, persoanele care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale, fără a mai exista condiţia ca acestea să aibă domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află unitatea penitenciară.

În ziua referendumului, directorul unităţii va permite accesul echipei Biroului Electoral al Secţiei de votare nr. 162, la care este arondat Penitenciarul Timişoara, care se vor deplasa cu urna specială şi cu materialele necesare votării, într-un spaţiu anume amenajat pentru desfăşurarea acestui proces.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite