Demisie de onoare la Timiș. Subprefectul Sorin Ionescu: „Nu poți fi în același timp și candidat, și organizator al alegerilor“

0
Publicat:

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Bănățean din Timișoara, care a ocupat funcția de subprefect din ianuarie 2022, și-a dat demisia și va candida pe listele PSD pentru Consiliul Local Timișoara.

Sorin Ionescu pleacă de la Prefectura Timiș FOTO Facebook/ Sorin Ionescu
Sorin Ionescu pleacă de la Prefectura Timiș FOTO Facebook/ Sorin Ionescu

Sorin Ionescu a fost propunerea social-democraţilor pentru funcția de subprefect de Timiș. A depus jurământul în 13 ianuarie 2022. După 27 de luni de mandat, Ionescu a decis a înaintat Guvernului României cererea sa de revocare din funcție, pentru a reveni la ceea ce e la bază, profesor.  

Decizia lui Sorin Ionescu vine după ce a acceptat o altă prococare. El va deschide lista de Consilieri Locali a PSD Timișoara, pentru alegerile locale din 9 iulie.

Am acceptat cu responsabilitate să deschid lista de Consilieri Locali a PSD Timișoara, convins fiind că experiența acumulată mă va ajuta să îmi aduc aportul în dezvoltarea municipiului Timișoara. Îmi doresc ca orașul nostru să redevină un oraș curat, un oraș al luminii și al florilor, așa cum l-au văzut fondatorii săi. Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcția de subprefect. Eu zic: nu! Nu poți fi în același timp și candidat, și organizator al alegerilor. Nu poți fi implicat în dispute electorale ca factor de echilibru între părți”, a transmis Sorin Ionescu.

Acesta a transmis mulțumiri colegilor de la Instituția Prefectului Timiș pentru modul în care au colaborat în aceste 27 de luni din mandatul său, spunând că speră ca, „odată și odată, cineva să arunce și un ochi pozitiv pe salariile acestora”.

Au fost peste 800 de zile de muncă în Instituția Prefectului, în care m-am implicat în activități diverse, de la Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, până la comisii de dialog social sau negocieri cu protestatarii, de la primirea unor înalți oficiali, până la lucrul pe brânci alături de primari din județul Timiș pentru deblocarea unor proiecte de dezvoltare”, a mai spus Sorin Ionescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite