Debut cu înfrângere pentru Dan Alexa pe banca lui ACS Poli Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Alexa nu a reuşit să se bucure de un debut fericit în noua sa carieră de antrenor, echipa sa ACS Poli a luat bătaie pe teren propriu de la FC Vaslui. El nu a reuşit absolut deloc să dea din „răutatea” sa, mai mult nu le-a dat nici încrederilor de la ACS Poli.

Formaţia timişoreană a fost în contiunuare timorată, fără prea mult curaj în teren, cu faze lipsite de orizont. Surprinzător, Alexa a început cu un singur atacant adevărat, cu Szekely, dar fără Mansour. Un Szekely total lipsit de orizont, care nu s-a demarcat în careu, dar care, e adevărat, nici nu a beneficiat de cine ştie ce centrări.

Golul numărul 1 al vasluienilor a venit relativ repede, în minutul 16. Muşat a executat un corner, iar Celeban a înscris din careul mic pe sub Nuno Claro.

Timişoara a atăcat, dar aceste atacuri nu au însemnat nimic mai mult decât nişte şuturi de la distanţă, e drept unele destul de bune. Autori, mai ales Trandu, dar şi Bărbuţ. Cel din urmă a avut în bocanc şi cea mai bună ocazie timişoreană a reprizei, în minutul 27, după ce a şutat sănătos din careul de 16 metri, lateral dreapta, lovind bara porţii adverse.

Spre finalul reprizei Alexa l-a introdus în teren, în sfârşit, şi pe Mansour în teren. Jocul a fost ceva mai animat, dar fără nici un efect pe tabelă. Deci, la finalul reprizei a fost tot 0 – 1, iar ACS Poli nu prea arăta prea mult că poate recupera.

Într-adevăr, aşa a şi fost, ACS Poli s-a chinuit în continuare, ocaziile au fost, de ambele părţi, dar nici una nu s-a concretizat.

Aceasta până în minutul 72. Iar cei care au înscris au fost, desigur, tot vasluienii. A marcat Viveiros pe lângă Nuno Claro şi diferenţa s-a majorat la 2 – 0.

Până la urmă nici măcar Mansour nu a mai fost de folos echipei sale, iar el a considerat că trebuie să joace în consecinţă. Într-o singură repriză el a adunat două cartonaşe galbene şi în minutul 90 s-a dus singur la duşuri.

După un meci la fel de urât ca şi restul campionatului, Timişoara fost învinsă cu 2 – 0 de un Vaslui.

„Îi urez succes lui Alexa în noua postură de antrenor. Pentru noi era clar că trebuie să câştigăm, era un meci cu o importanţă aparte, pentru că veneam după un joc pierdut cu Botoşani acasă. Ne-am propus să recuperăm punctele imediat. Echipa a dat dovadă de caracter, s-a mobilizat. Am reuşit să ne creăm ocazii, am avut o organizare bună de joc. I-am studiat foarte bine, este clar că o schimbare de antrenor poate aduce un spirit pozitiv la o echipă. Nu ştiu dacă Alexa putea face minuni în câteva zile, să pună pe picioare o echipă după două înfrângeri. Nu ne-au surprins cu nimic. Se vedea clar că nu pot să pătrundă prin pase scurte, am pregătit acest lucru, ştiam că vor avea un joc cu mingi lungi şi ne-am apărat astfel” ”, a declarat Liviu Ciubotariu, antrenor FC Vaslui după meci.

„Sunt puţin supărat, nu pentru înfrângerea care oricum cântăreşte greu, ci pentru că am arătat rău în repriza a doua. Cei de la Vaslui ne-au învins pe contraatac, au un joc excelent la acest capitol, cu jucători buni pentru această fază a meciurilor. Am fost naivi în repriza a doua… Am luat gol din faze fixe, am lucrat destul de mult la antrenament la aceste faze, din păcate jucătorii nu au ştiut să gestioneze aceste faze. În prima parte am făcut pressing, echipa a arătat aşa cum mi-aş fi dorit. Vaslui e o echipă bună, a obţinut o victorie meritată. Acum eu sunt aici, eu sunt responsabil de rezultat”, a declarat Dan Alexa, antrenor ACS Poli.


ACS Poli Timişoara: Nuno Claro – Mera, Petrovic, Şeroni, Morariju – Bărbuţ, Ov. Petre (cpt.), Hasani, Trandu – Boldea – Szekely.
Rezerve: Pap – Bălace, Poparadu, Ahmetovic, Belu, Mansour, Nanu.
Antrenor: Dan Alexa.
FC Vaslui: Cerniauskas – Ortiz, Balaur, Celeban, Muşat – Cuero, Razzotti, Madson, Viveiros – Antal, Temwanjera (cpt.).
Rezerve: Straton – Gilmerson, Pătulea, Albeiras, Buziuc, Prahic, Şt. Enescu.
Antrenor: Liviu Ciubotariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite