De ce insista judecătorul Cătălin Şerban să primească şpaga: „Sunt presat şi eu la rândul meu de alţii. Dacă nu rezolvăm, nu mai pot apela”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au redactat motivarea deciziei de arestare a judecătorului Cătălin Şerban, acuzat că a primit 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă trei colegi pentru o soluţie favorabilă.

Sentinţa prin care vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, a fost arestat de Curtea de Apel Bucureşti, scoate la iveală mai multe date interesante. În primul rând, sentinţa confirmă că miza şpăgii de 50.000 de euro era Moldomin. Mai exact, cei 50.000 de euro aveau rolul de a da undă verde vânzării Moldomin către o firmă controlată de nişte sârbi cu cetăţenie elveţiană. Documentul emis de Curtea de Apel Bucureşti arată, de asemenea, că înainte de a primi şpaga judecătorul şi denunţătorul-învinuit, Iacob Chişărău, au avut mai multe întâlniri.

Potrivit aceleiaşi surse, judecătorul a cerut iniţial 30.000 de euro, dar a dublat suma pentru că „pe fir au apărut şi alte persoane” (n.r. interesate să cumpere mina de la Moldova Nouă). Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti arată că judecătorul era disperat să primească banii de la Chişărău, în două zile apelându-l de mai multe ori pe intermediarul care nu răspundea. Documentul emis de magistraţii bucureşteni mai arată că judecătorul Cătălin Şerban l-a sunat pe Chişărău să se intereseze de şpagă, chiar din casa unuia dintre judecătorii care face parte din completul la care trebuia să ajungă banii.

Potrivit deciziei de arestare, după ce s-a emis sentinţa favorabilă pentru Moldomin, judecătorul Cătălin Şerban a încercat cu disperare să primească mita convenită cu Chişărău. Astfel, în 13 martie, judecătorul Şerban l-a sunat pe Marian Mihăilă, omul de legătură dintre el şi Chişărău. Cătălin Şerban i-a comunicat lui Mihăilă, care este fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii Externe, în prezent preşedinte al Senatului Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. „Sunt presat şi eu la rândul meu de alţii şi dacă nu rezolvăm atunci nu mai pot apela”, a spus Cătălin Şerban, potrivit înregistrărilor realizate de SRI.

Cite;te şi alte detalii interesante din ancheta în urma căreia a fost arestat judecătorul Cătălin Şerban, mâine în ziarul "Adevărul"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite