De ce femeile însărcinate nu mai pot zbura cu avionul după luna a şaptea decât în condiţii speciale: „Cea mai bună variantă e mersul cu trenul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile însăcrinate trebuie să ţină cont de anumite precauţii când aleg mijlocul de transport pentru călătoria de concediu.

În perioada concediilor, femeile însărcinate sunt bântuite de o mare dilemă. Cu ce mijloc de transport ar fi mai bine să călătorească, dacă e bine să zboare cu avionul, să meargă cu trenul sau cu maşina. Se pare că nu există o reţetă clară. Sunt însă recomandări medicilor. 

“Femiele trebui să considere perioada de sarcină o perioadă normală. Şi nu o boală! Ca atare pot merge în concediu oricând şi oriunde doresc. Trebuie să ţină cont de anumite precauţii. Dacă vrea să călătorescă cu avionul, după luna a şaptea are nevoie de avizul medicului ginecolog. Acest document trebuie prezintat la îmbarcare. Asta nu înseamnă că i se interzice călătoria. Este însă nevoie de acest aviz medical. Atâta timp cât oamenii cei mai bolnavi sunt transportaţi cu elicoptere sau avioane sanitare, nu ştiu ce ar fi periculos pentru femeile însărcinate”, a declarat Ioana Vârtosu, de la Asociaţia Şcoala Mamei Junior.

Mai complicat decât un zbor lin cu avionul ar putea fi chiar o călătorie cu maşina. Mai cu seamă că de la un anumit moment nu mai este obligatoriu să poarte nici centura de siguranţă.

“Femeile care merg cu maşina trebuie să ţină cont că pot apărea anumite contracţii în cazul unor gropi, hopuri sau viraje strânse. Un mers lin cu maşina, cu pauze de întins, de stat în picoare, de plmbări, să nu se umfle picioarele, este de recomandat. Varianta cea mai simplă este călătora cu trenul. Nu deranjează burtica atât de tare”, a mai spus Ioana Vârtosu.

Medicul are însă veste proastă pentru gravidele care vor să meargă în vacanţă, la mare. “Nu este indicat statul în apa de mare, pentru că apa este sărată. Iar apa ar putea să atragă apa din membrane, să le spargă.

Astfel, există riscul unei naşteri premature. Varianta este să se meragă la piscină”, a afirmat Ioana Vârtosu.

În ceea ce priveşte vacanţa la munte, nu există niciun fel de indicaţii pentru gravide, atâta timp cât nu s-au gândit să practice diverse sporturi precum schiul sau snowboardul. 
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite