Cutremurul din Oltenia a scuturat și Banatul: „S-a mișcat mobila din bucătărie”

0
Publicat:

Un cutremur cu o magnitudine de 5,2 și epicentrul lângă Târgu-Jiu a avut loc luni după-amiază, la ora 16.58.  Cutremurul, care a avut o replică de 3 grade, a fost resimțit inclusiv în Timișoara.

Cutremurul cu epicentrul în Gorj a fost resimțit și în Timișoara FOTO Arhivă
Cutremurul cu epicentrul în Gorj a fost resimțit și în Timișoara FOTO Arhivă

Cutremurul care a zguduit luni după-masă Oltenia a scuturat și Banatul. Mai multe persoane din Timiș și județele limitrofe au anunțat pe Facebook că au simțit cutremurul. Alte persoane din Timișoara au scris, tot pe Facebook, că în zona lor cutremurul nu s-a simțit.

„În Freidorf (n.r. zonă din Timișoara) s-au mișcat florile și ustensilele de bucătărie suspendate”, a scris o timișoreancă. Cutremurul a fost resimțit și la Lugoj. „S-a mișcat mobila din bucătărie. Inițial am crezut că vecinul de sus lucrează ceva”, a declarat o lugojeancă pentru „Adevărul”.

Mai multe persoane din Timiș și Caraș-Severin au anunțat, de asemenea, că au simțit cutremurul în localitățile lor. 

Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 145km V de Pitești, 158km SE de Timisoara, 178km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 223km NE de Nis.

În Timiș, ISU a raportat că nu au fost solicitări de intervenții în urma cutremurului. „Începând cu orele 17:15 subunitățile ISU TIMIS s-au deplasat în recunoaștere post cutremur. La nivelul Dispeceratului ISU Timiș, până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri care să solicite sprijinul în urma cutremurului”, a transmis ISU Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite