Curtea de Conturi a descoperit o nouă afacere dubioasă la Primăria Timişoara: prejudiciu de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara este implicată într-un nou scandal din cauza terenurilor închiriate la preţ de nimic. DNA anchetează deja „cazul Heaven” unde s-au închiriat 15.000 de metri pătraţi şi s-au luat bani pentru 3.500. Potrivit pressalert.ro, Curtea de Conturi a descoperit o situaţie similară, dar mult mai „groasă” la Complexul Aurora.

Nicuşor Miuţ intră bolnav în ancheta DNA: a suferit o hernie cervicală

Primăria Timişoara stă din nou pe un butoi cu pulbere. Laţul se strânge pentru că o nouă escrocherie iese la iveală. Potrivit sursei citate, Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Timişoara a închiriat firmei de la Complexul Aurora peste cinci hectare şi jumătate de teren (55.242), dintre care peste 33.000 de metri pătraţi sunt acoperiţi cu construcţii, multe dintre ele fiind ridicate ilegal. În realitate, la bugetul local s-au plătit bani doar pentru folosirea a 6.453 de metri pătraţi. Aceeaşi sursă mai arată că prejudiciul estimat la o primă verificare, numai pentru perioada 2008-2009 este de peste 750.000 de lei. Şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, a promis că va oferi lămuriri în legătură cu acest subiect.

EXCLUSIV Procurorii DNA anchetează o afacere de la Heaven Studio, cel mai mare club de fiţe din Banat

Cazul Heaven, la indigo

Şeful de la Patrimoniu este deja urmărit penal de DNA pentru pomana de la Heaven, situaţie identică cu cea de la Complexul Aurora. Ancheta DNA a început după un un control fiscal la care s-a descoperit că, de la închiriere şi până acum, firma care deţine clubul Heaven a folosit 15.000 de metri pătraţi (un hectar şi jumătate), dar a plătit doar pentru 3.200 de metri pătraţi. Mai exact clubul a plătit doar spaţiul pe care se află discoteca, în timp ce terenul folosit ca plajă sau spaţiu verde a fost dat de pomană.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite