Curăţenie generală în Piaţa Traian. Primele şase familii au fost evacuate în urma unor sentinţe judecătoreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghetoul din Piaţa Traian
Ghetoul din Piaţa Traian

Primarul Nicolae Robu a oferit informaţii noi legate de ce s-a întâmplat în campania de curăţare a Pieţei Traian de răufăctori.

Primarul Nicolae Robu a anunţat pe pagina sa de Facebook că au fost evacuate şase familii care locuiau fără niciun fel de documente în casele din Piaţa Traian. 

“Nu de mult, am făcut o descindere în Piaţa Traian, pentru a transmite un mesaj ferm de intransigenţă celor certaţi cu normele de convieţuire într-o comunitate civilizată.

Am spus răspicat, atunci, că pe mine nu mă interesează etnia oamenilor, ci faptele lor! Ei bine, având în vedere faptele, am reuşit, până în prezent, evacuarea a 6 familii, care locuiau în imobile de pe străzile Dacilor (nr. 8, 19 şi 21 - câte o familie), Ştefan cel Mare (nr. 55 - o familie) şi Badea Cârţan (nr. 5 - două familii). Pentru toate, am avut sentinţe judecătoreşti definitive.

Încă patru procese sunt câştigate de noi în primă instanţă şi de îndată ce şi aceste sentinţe vor fi definitive, le vom pune şi pe ele în aplicare”, a anunţat Robu.

“Piaţa Traian trebuie redată oamenilor civilizaţi, oamenilor care ştiu să o respecte, să-şi respecte semenii şi să respecte oraşul”, a mai scris Nicolae Robu.

Activistul civic timişorean Cristian Brâncovan, ajuns celebru după o campanie împotriva hoţilor de buzunare din Timişoara, cel care a atras atenţia şi asupra unor bande care au acaparat locuinţe în Piaţa Traian, a salutat activitatea primarului. 

“Lupta trebuie să continue prin documentarea altor dosare în vederea obţinerii unor noi sentinţe, chiar dacă în perioada 1 decembrie - 1 martie nu se pot face evacuări, urmând ca sentinţele definitive obţinute să fie puse în executare, începând cu 1 martie 2019, în interesul cetăţenilor cinstiţi din zona respectivă şi din cartierele din jur. În condiţiile acestea, simt că presiunea constantă exercitată de către mine asupra primarului, în ultimii doi ani şi jumătate, nu a fost în zadar, lucru ce mă motivează să acţionez cu aceeaşi determinare şi în alte cazuri neglijate de administraţia Robu în goana ei după realizari axate preponderent pe obiective de infrastructură rutieră şi prea puţin pe rezolvarea problemelor de ordine public”, a scris Brâncovan, pe pagina sa de socializare. 

Citiţi şi:

AUDIO Un clan de romi refugiat în casa unui italian terorizează un cartier întreg şi nimeni nu îi poate opri: „Nici Poliţia nu intră aici“

FOTO Casa unui italian din Piaţa Traian a fost transformată într-un ghetou

VIDEO Cum a reuşit o familie de romi să locuiască ilegal 17 ani într-un apartament al statului fără să plătească chirie. „Ce să explic!? A fost debandadă generală“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite