Cum se fac napolitanele Joe la Timişoara. Incursiune prin producţia unora dintre mai populare dulciuri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fabrica Nestle din Timişoara lucrează în prezent 440 de angajaţi FOTO wall-street.ro
În fabrica Nestle din Timişoara lucrează în prezent 440 de angajaţi FOTO wall-street.ro

Joe este unul dintre cele mai populare branduri de dulciuri din România. Napolitanele Joe, produse în prezent de către elveţienii de la Nestle la fabrica din Timişoara, ajung atât pe rafturile magazinelor din România, dar şi la export, după o serie de procese de producţie aparent simple, dar care necesită o atenţie deosebită.

La început, în 1994, activitatea se desfăşura într-un garaj de circa 400 metri pătraţi, cu 30 de angajaţi, perioadă în care blaturile de napolitană erau importate din Austria, fiind ulterior tăiate şi ambalate local, iar livrările la clienţi se făceau cu maşinile personale ale acţionarilor (Florentin şi Daniel Banu şi Vasile Chiriac).

Potrivit reprezentantilor Nestle, „blatul este cel mai important ingredient al unei napolitane. Dacă blatul nu este crocant şi bine realizat, atunci întregul produs are de suferit. Dacă în cazul altor dulciuri crema face diferenţa, în cazul napolitanelor blatul este factorul diferenţiator”, a declarat Eduard Gongonie (foto jos), business manager pe divizia Confectionary din cadrul Nestle.

image

Citeşte mai multe pe wall-street.ro

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite